Çok kaygılı bir şekilde sabaha kadar uyuyamayıp gittiğim hastaneden çok mutlu ayrıldım. Benim aklımda bir çok soru vardı. Şimdi elimden geldiğince tüm süreci olduğu gibi aktaracagim. Sabah onda olacak doğum için sekizde hastanedeydim. Önce serum taktılar. Beni ameliyata hazırladılar. Bu sırada sürekli gelip tansiyonum ve nabzım ölçüldü. Doktorum sonda takmaya gerek yok dedi. Daha sonra beni ameliyathaneye götürdüler. Doğum Bursa Jimer Hastanesi’nde oldu. Dışarıdan takipli Dr. Özlem oruç Şener. Ameliyathanede anestezi uzmanı gelip Spinal anestezi yaptı. O gelmeden önce çok üşüdüğüm için hemşireler sürekli ellerimi ısıtıyordu. Üzerimi örttüler. Benim heyecandan olsa gerek bacaklarımda durduramadığım bir titreme oldu. Nefes egzersizleri yaptırdılar. Sakinleştim gayet eğlenceli güzel müzikler vardı ameliyathanede :) Sonrasında anestezi yapıldı, zerre acımadı, yani o ayy omurilik felci mi olacağım aman kocaman iğne hikayeleri falan efsane gerçekten. Damar yolu inanın daha fazla acıtıyor. Saniyeler içinde ayaklarıma doğru bir sıcaklık indi. Ayaklarımı kucaklayıp yatırdılar çok garip bir histi. Sonra eşimi aldılar içeri. Ben de başlayacaklar mı falan derken meğer başlamışlar haberim olmamış. Karnına baskı yapacağız korkma dedi doktorum, o an biraz telaşlanmışım ama canım acımadı. Yaklaşık 3 dakika içinde bebiş çıktı :) o anı tarif etmek çok zor muhteşem bi duygu.. Totalde 45 dk falan sürdü. Odaya gittiğimde bebiş işitme testindeydi birkaç dakika sonra geldi. Hemen kucağıma verdiler emzirmem için. Kolostrum geldi ama azdı. Şırınga ile mama vermeye başladılar. Tabi sıra ilk yürüyüşe geldi. Kafamı dik tutmamı yere bakmamamı söylediler. İki hemşire eşliğinde kalktım yürüdüm. Aşırı bir acı yoktu. Abartılan ilk yürüyüşün de efsane olduğunu düşündürdü bana… Hastane sadece çorba verdi başta. Sonra lohusa şerbeti ve pasta geldi. Gaz olayını halledince de katı beslenebileceğimi söylediler. Gecesine hastaneye pizza söylemiştik bile :) şu an bebişim 1 haftalık. Ben rahat yürüyebiliyorum. Önce su geçirmez bant yapıştırdı doktorum. Sezeryandan hemen sonraki gün rahatlıkla duş aldım. 5. Günde bandı çıkardı şu an açık şekilde ameliyat yerim hafif kızarıklık var belli oluyor ama çekilmeyecek bir acım ağrım yok. Zaten bebişin sevgisiyle her şey halloluyor. Uzun uzun tüm detaylarıyla yazdım. Jimeri merak edenler, sezeryandan benim gibi korkanlar için. Umarım yararı olur :)