2024annesi 3. sezaryanımı olacağım. İlkinde yaptığım hataları 2. sezaryenimde yapmadığım için 2. daha kolay geçmişti. İnşallah 3. de daha iyi geçer. Tavsiyelerim:
💥 İlk ve en önemlisi: Evet, çok ağrın olacak ama ayağa kalkmayı geciktirme. Hemşireler gelip “Kalkabilirsin.” dediğinde, genelde 6 saat geçmiş oluyor. Destek alıp hemen kalkmaya çalış.
Önemli bir nokta: Yarım saat öncesinden bir ağrı kesici iste. Çok faydası oluyor. Hemşirelere ağrı kesici istediğini söyle.
💥 Sonrasında 2 saatte bir yürümeye çalış. Ne kadar yürürsen ağrıların o kadar azalacak, emin ol.
💥 Espresso, Americano… Ne kadar kafein bulabiliyorsan tüket. Bitter çikolata ile birlikte tüketmenin anesteziyi daha çabuk atmana ve baş ağrının geçmesine yardımcı olacak.
💥 Sondadan korkuyorsan, seni ameliyata hazırlarken söyle: “Anesteziden sonra takılmasını istiyorum.” diye özellikle belirt.
💥 Spinal anestezi olacaksan, çekiştirmeleri ve dokunmaları muhakkak hissedeceksin. Panik atağın varsa bunu doktoruna önceden söyle ve anestezi öncesinde sakinleştirici kullanıp kullanamayacağını doktorunla konuş.
(Belki pskolojik bilmiyorum ama herşeyi hissettim sanki ve sürekli bağırdım ameliyat sırasında)
💥 Odanı kalabalık tutmamaya çalış çünkü gaz çıkarman çok önemli. Yanında rahat edeceğin bir refakatçin olsun. Yoksa gaz sıkışması yaşayabilirsin ve ağrıların gerçekten çok zorlayıcı olabilir.
İlk sezaryenimde yaşadığım lavmanlar yüzünden altıma yapmıştım. Eşim banyoda beni yıkamak zorunda kalmıştı. Hâlâ çok utanırım. 🥹 odam sürekli ziyaretçi vardı ve gaz olayını kontrol edemiyordum ve ağrılarım dayanılmazdı.gaz ne kadar çabuk çıkarsa ağrılar o kadar çabuk geçiyor.