Merhaba Kızlar bu uzun gebelik sürecin sonunda bende buraya doğum hikayemi yazabiliyorum. İlk doğumumda suni sancı aldığım için bu gebeliğimde içten içe korkuyordum yine aynı şeyleri yaşamaktan. Dokuz ay boyunca dilimdeki dua kendi sancılarımla doğum yapmaktı. Doğum hikayeme gelecek olursak 38+4 haftalık olmuştuk 6 gün önce nişanım gelmişti ve yalancı sancılarım başlamıştı artık 7 Ağustos sabaha karşı 4:30 da uykumdan uyandıran bir ağrı girdi belime zaten iki gündür geceleri çok bel ağrım olduğu için geçeceğini düşünerek tekrar uyudum yarım saat sonra yine aynı ağrı belimden girmeye başladı biraz masaj yapıp geçeceğini düşünerek tekrar uyudum fakat bir süre sonra aynı ağrı tekrar uykumdan uyandırınca farklı bir ağrı olduğunu anladım çünkü çok sert bir ağrıydı yalancı sancılara hiç benzemiyordu. Odada yürümeyle geçmiyordu ve gittikçe sıklaşıyordu eşimi uyandırdım dakika tutmaya başladık duşa girdim hala devam ediyordu 10 dakikaya bir giriyordu sancılar ve kasıklarıma yayılmaya başladı. İkibuçuk yaşında bir oğlum daha var onu giydirdim eşyalarını aldık valizi ve bebek eşyalarını da alıp evden çıktık bir saaten fazla sürede. Evimiz hastaneye yakındı zaten. Hastaneye gittiğimizde saat 06:40 di acile giriş yaptık ama benim sancılarım artık 3 dakikaya düşmüştü ve dayanılması çok zor bir hale geldi. Muayene edildim ebe sancılarını güzel çekmişsin evde 8 cm açıklığın var dedi. Ben ilk doğumumda da 7 cm açıklıkla gitmiştim hiçbir ağrı sancım yoktu. Bu defa da 8 cm olana kadar çok şükür ki çok zorlanmadım ve ağrı hissetmedim. Daha sonra beni direkt doğumhaneye çıkardılar. Üzerimi değiştirip hastane önlüğü giymeme fırsat bile olmamıştı kendi kıyafetlerim vardı üzerimde. Doğum çatalına çıktım ve birkaç güçlü ve doğru ıkınmadan sonra 15 dakikada oğlum kucağımdaydı saat 06:56 da doğdu. O anın mutluluğu o kadar güzeldi ki. Bütün acım ağrım geçti. Doğumhaneden kucağımda oğlumla çıktım. Birde ben plesantayı almak istediğimi söyledim imza karşılığı verdiler. Umarım bu yazıyı okuyan bütün gebelerin doğumu su gibi benimki kadar güzel ve kolay olur.. 🥹🤲🏻