Kızlar sonunda bana da nasip oldu buraya doğum hikayemi yazmak bugün doğum yapalı altı gün oldu Ankara Bilkent Şehir hastanesi takipliydim 40 hafta olmamıza bir gün kalmıştı artık yorulmuştum yıpranmıştım hayırlısıyla dolmasını istiyordum haliyle çok ağırlaşmıştım ve olumsuz düşünceler sarmaya başlamıştı ya doğum başlamazsa suni sancı verilirse ne yapacağım diye çünkü doktorum cuma günü muayeneye gel 40 haftan bitiyor yatış yapacağız dedi ve Salı günündeydim öğleden sonra sızıntı şeklinde sular gelmeye başladı altımdan önce emin olamadım biraz beklemek istedim neyse hafif karın ağrısı gibi ağrım başladı bu sefer şüphelendim çünkü ilk çocuğum da da karnım ağrımıştı doğuma gideceğim gün neyse biraz beklemek istedim su artacak mı nişan gelecek mi diye bir de zaten hemen hastaneye gitme taraftarı değildim sabah beşte karın ağrısı ve bel ağrısıyla uyandım bildiğin Sancım başlamıştı hafif olarak saat sabah altıda eşimi uyandırdım bugün bebeğin geleceğini söyledim çarşamba günü sabah altı ile dokuz arası evdeydim duş aldım merdiven inip çıktım suyum arttı hemen hastaneye geçtik öğlen 12’de doktorum baktı suyun gelmiş daha fazla geç kalmamışsın iyi ki dedim hatta erken gelmedin diye kızdı üç santim açıklık var dedi ve bana yatış verdi hemen doğumhane‘ye geçtik yoğun bir gündü kalabalıktı benim ağrılarım ufaktan kendini gösteriyordu doğum yapacağım odaya geçtim pilates topu getirildi suyun altına girdim iki kez suni sancı takıldı 1 saat kadar bir ara çıkartıldı ara verdim sonra tekrar takıldı bu arada suni sancıdan bu kadar korkmamıza gerek yokmuş arkadaşlar öğlen 12’den akşam altıya kadar bu şekilde idare ettim daha sonra halim kalmadı bu arada açıklık 6.7 santim civarıydı çok zorlanıyor sancıları karşılamakta giderek doktorlar ebeler gelip gidip alttan muayene ediyordu bu zaman zarfında göze batan çok aksi ve kötü insanlar görmedim açıkçası hatta Rabia adında bir ebeye denk geldim o benim şansım oldu diyebilirim akşam 11 civarı dokuz santim açılma vardı ama bebek serçe parmagimin yarısı kadar geri mesafedeydi inmiyordu bir türlü kafası görünüyordu biraz daha ın hadi diyorlardı kınıyordum büyük tuvaletimi bile yapıyordum ama indiremiyordum 2 saat kadar dokuz santim açıklıkta bekledim sancıyla artık müdahale ettiler Rabia ebe yaptı bebeğin önünü açtı bir beyaz eldiven ağırlığınınca su aldı içimden bir erkek doktor dört ebe bir de kadın doktoru olmak üzere saat gece 12’de benim çok şiddetli bir ıkınma sesimle odaya daldılar anladılar bebeğin geleceğini hemen yatağım çatala dönüştü ayaklarım bağlandı hadi ![biraz daha ıkın demeye başladılar doktorun biri karnımın üstünden bastırırken diğeri eliyle çekmeye başladı bebeği o an bebeğin çıkış anı hiç unutamıyorum dehşet bir acı içindeydim belimden karnımımdan sancı vuruyordu ve beni öldürecek gibiydi artık neyse ki bebeğim doğdu bütün acılarım dindi 🥲 bebegimi Ebeler yan tarafta giydirirken doktor beni altında yırtık olduğunu dikmesi gerektiğini söyledi 7.08 yerden yırtık vardı makat bölgemde var bir tane o çok sıkıntılı oldu hala da tuvaletimi yaparken zorlanıyorum daha çok yeni ama dikişlerim agrimaya başladı bıçak kesi atılmadı ama yırtık da çok zormuş yine de bebegimi sağ salim kucağıma aldığım için mutluydum 🫠🥹1 saate yakın dikiş işlemi sürdü🥺 daha sonra bebeğim kucağıma verildi emzirdim dört 5 dakika yukarı servise çıkarıldım çift kişilik odada kaldım kadın refakatçim olmadığı için eşime de izin vermediler yanımda kalmasına bir gün boyunca bebeğime kendim baktım ama genel olarak doktorlar Ebeler ilgili ve alakalııydı memnun kaldım diyebilirim beni o zor durumdan kurtaran bütün ebe ve doktorlardan Allah razı olsun bu da böyle bir anı olarak kaldı ikinci çocuğum da bir kız bir oğlum oldu artık bu defteri kapattım kalanlara başarılar🥹💕🤲🏻.