AzizeLavinya Hanımlar selamlar, devlet hastanesinde şeker yüklemesi nasıl yapılıyor acaba yani doktor randevusunu aldık gidince direkt yaptırmak istiyorum dediğimizde hemen yapılıyor mu? Yaptıran bilgi verebilir mi 🌺🌺
tortillam_ AzizeLavinya Aç karnına ilk kan alınıyor. Sonra 50-75-100 ml doktor hangisini uygun görürse eczaneden şekerli suyu alıyorsun. (Önceden söyler al diye) O suyu bir kaç dakika içinde içmen lazım. Sonra içtiğin andan 1 saat sonrası ikinci kanı veriyorsun. Ardından yine tekrar 1 saat sonra 2.kanı veriyorsun. Sonra yiyip içmek serbest. Sabahtan gidip öğleden sonraya herseyi bitir Kİ sonuçlarını da o gün öğren. Sıcakta gezinme sakince bir yerde otur bekle 🙂
sum_doa AzizeLavinya dahiliyeye randevu almıştım ben içeceği eczaneden aldırdı doktor kanları verdim sonuçları kadın doğuma götürdüm
saadetatik AzizeLavinya bugün yaptırdım önceki kontrolümde aç gelmemi söyledi şeker yüklemesi yapacağını bildirdi bugün sabah gittim kan verdim glukoz şurubunuda hastane verdi 5 dakika içinde içtim 1 saat sonrasında kan verdim yine bekledim tekrar 1 saat sonra bidaha kan aldılar bu süreç içinde yiyip içmem yasaktı biraz bulantı yaptı ama geçti sonuçlarda gün içerisinde çıktı hemen 🌸
temmuzonbir AzizeLavinya şeker yüklemesi yaptırmadan bir gün önce akşam saat 10 da yeme içmeyi kesiyorsun bana suda içmeyeceksin dediler, sabah 8.30 da çağırdılar doktorumun uygun gördüğü dozda şurup aldık eczaneden ilk kan aldılar 1 saat sonra sonuç çıktı sonuca göre içebilirsin dediler şurubu içtim 1 saat sonra tekrar kan aldındı ve 1 saat sonra tekrar alındı
AzizeLavinya tortillam_ yani kadın doğum doktoruma şeker yüklemesi testini istiyorum dediğimde bütün bu işlemleri yaptırıyor hemen öyle mi 🍀
happyela AzizeLavinya Evet canım o gün gidip şeker yüklemesi yaptıracağım dersen yaparlar. Şeker yüklemesi için extra bir randevuya gerek yok çünkü. ama aç git. 8 saat açlık olması lazım.
sum_doa AzizeLavinya özelde takipliydim ben doktor burda para verme git devlete dahiliyede halledersin demişti
AzizeLavinya saadetatik sonuçlar yarım saatte çıkıyor en son değil mi. Çok teşekkür ederim bilgilendirme için 🌺
happyela AzizeLavinya Bana 2 saate çıkar demişlerdi. Doktor beklemek istemiyorsan sonuçları sağlık ocağından da öğrenebilirsin acil derlerse gelirsin tekrar randevu alıp demişti. Bende beklemedim. 2 saat sonra baktım e nabızdan yapay zekadan da baktırdım gayet iyi dedi. Bende değerleri araştırdım iyiydi. 2 hafta sonra gittim doktora tekrar sordum gayet iyi dedi oda.
gamzeediz @tortillam_ tamamdır teşekkür ederim benim haftam daha erken :) yapılmasa bi sorun oluyor mu acaba benim 1. Çocuğumda olmadı bunda ister mi bilmiyorum
tortillam_ gamzeediz Doktorun ille de yaptır diyebilir. Tercih sizin. Benim ilk çocukta şeker yoktu. 2.gebelikte sınırda çıktı
gamzeediz @tortillam_ yaptırdıktan sonra mı belli oluyor peki şekerinizin olup olmadığı peki olunca ne oluyor yani ilaç tedavisine mi başlandı acaba
tortillam_ gamzeediz tabiki yaptırdıktan sonra belli oluyor. 2 hafta diyet yaptım sadece. Bazı arkadaşlara insulin bile başlanıyor. Şeker gebelikte riskli bir durum öyle hafife alınacak bisey değil. Şeker yüklemesi de abartılacak bir durum değil. Aç karnına içildiği için mide bulantısı illaki oluyor. Aklıma şey geldi. Yaptırma taraftar değilseniz de doktorunuza açlık tokluk bakalım sadece deyin