temmuzonbir Ben ismin karaktere çok da etki edeceğine inanmıyorum açıkçası ama bu görüşe de saygı duyuyorum tabiki. 🤗🌸 Yani şöyle aslında; Melek koyarsınız, çocuk kendini iyilik meleği olarak tanımlamak ister ve ona uygun davranışlar sergiler ya da Aslan koyarsınız, ormanlar kralı olduğunu öğrendikten sonra kendini devasa güçlü görüp çevresindekileri yönetmeye eğilim gösterebilir ama demek istediğim bu çok belli başlı ve bariz isimler için geçerli bence. Doruk ismi hiç anlamsız değil elbette doruklarda yaşamak vs. bilindik bir anlam ifade ediyor ama bir çocuğun çok da idrak edebileceği gibi değil bence o yüzden karakterini ismine göre şekillendirme olasılığı az gibi. 🤭
Bir de şöyle bir şey var; ben ailelerin ve çevrenin her şeye sebep olup sonra da ismin kendisine suç attıklarını düşünüyorum. Şimdi örnek veriyorum sizin oğlunuz her çocuk gibi bir yaramazlık yaptı ya da herhangi bir eylemde bulundu, siz de oğlunuz yanınızdayken eşe dosta “ismi gibi işte, illaki doruklarda yaşayacak duygularını, basbasbağırdı burnumuzdan getirdi” vs. gibi anlatırsanız zaten çocuk bunu sizden duyduğu için marifet olarak algılayacak ve bu davranışına devam edecek. Ne çocuğun, ne de ismin bir suçu yok aslında ebeveynler kendilerini oturup sorgulamalı diye düşünüyorum. 😅