mervealpt Kızlar kan sulandırıcı kullanmam gerekir mi bu testlere göre. Genetik doktorum ilk iki sıradaki testlerin normal olduğu icin kullanmana gerek yok dedi
mervealpt FII/Protrombin (G20210A NORMAL FV Leiden (G1691A/R506Q) NORMAL MTHFR (C677T) HETEROZİGOT MTHFR (A1298C) HETEROZGOT PAI-1 (4G/5G) HOMOZİGOT FXIII (V34L) NORMAL
emay61 mervealpt Benim Mthrf olanlar heterozigot bana gebelik öncesi kan sulandirici kullanmami söylediler.Gebelik planladığım icin kullaniyorum.Şöyle birsey var benim ilk gebeligimde bebegi besleyen bir damarda sorun vardi ve kan sulandirici kullanmistim bu durumu yasadigim icinde denilmis olabilir.
rojdaa_gk mervealpt Benim mthfr ikisi de Heterozigot bir de faktörXIII Heterozigot bir oğlum var sonrasında iki kaybım oldu kalp durmasından biri ölü doğum oldu. Şuan hamileyim tekrar özelde bir doktora gittim önlem amaçlı Oksapar iğne kullanıyorum. Perinatoloji bölümüne gittiğimde 16 haftalıktım damarda direnç gördü doktor ve coraspin kan sulandırıcı kullanmamı söyledi ben iğne de kullanıyorum dedim ona da devam et dedi. Sizin de bence kullanmanız gerekiyor çünkü bir geniniz de pıhtılaşma var homozigot bildiğim kadarıyla pıhtılaşma oluyor. Beni de pıhtılaşma yokmuş öyle dediler.Ama illaki bir şey sebep oluyordur.
mervealpt Bu sonuçlara benzeyen kisilerden kan sulandırıcı başlayanınız oldu mu doktorlarda bu konuda kararsız kalabilşyormış da