m_t İlk gebeliğimi yaşıyorum henüz sekiz haftalık her şey şimdilik yolunda ama içimde hep bir korku var bebeğimde sıkıntı olursa sağlığında bir şey olursa diye ve önüme maalesef özel çocuklar düşüyor videolarını izliyorum kendimi o durumda düşünüyorum bu kez içimi çok endişe korku kaplıyor kimseye söylemedik ya bi şey olursa hasta olursa aldırmak zorunda kalırsak falan hep kötü düşünüyorum çok yanlış bir psikolojiye girdim benim gibi miydiniz siz de tüm anneler böyle mi oluyor yoksa bu benim ilk kez yaşamamamdan mı oluyor :(
BKZ m_t ne düşündüm ne de izledim komple uzak durdum 34 haftalığım hala aynı şekilde ilerliyorum haber bile izlemiyorum
eeffkk m_t her annenin ister istemez aklına düşer bu düşünceler ama tavsiyem bol bol dua et inşirah,felak oku salavat getir ruhun ferahlasın. Ve uzak kalmaya çalış öyle videolardan
m_t orhismommmmmm keşke ben de böyle olsam bazen çok güzel şeyler hissediyorum her şey yolunda sıkıntı yok heyecanlanıyorum mutlu oluyorum sonra yine kötü şeyler geliyor aklıma :(
serenss orhismommmmmm ne düşünürsen başına geliyor demek yanlış bence… bu sefer de insan düşüncelerini kontrol edemediği için daha çok endişeleniyor… gerçekle düşünce arasında bağlantı yoktur.. öyle olsa sevmediğimiz birinin sürekli öldüğünü düşünerek onu öldürebilirdik ? … bu yaklaşımı doğru bulmuyorum kaygıya sürüklüyor
Busracan_ @m_t inanki bende öyleyim, ikinci gebeliğim bu, ilkinde hiç böyle değildim ama şimdi hep Bi vesvese, buradan bişey okuyunca da çok etkileniyorum, sağlıkla gelsinler inşallah
m_t Busracan_ ben de maalesef her şeyden etkileniyorum okuduğumda izlediğimde aklımdan çıkmıyor şu kötü düşünceleri uzaklaştırmak gerekiyor Allah yardımcımız olsun
m_t BKZ en güzeli valla ben de şöyle olmak istiyorum bir de boşluktan oluyor sanırım bu elimde sürekli telefon var haftaya işim başlıyor yoğunluktan telefona bakamam inşallah işe yarar da uzak dururum şu kötü düşüncelerden
m_t gokcem12 inşallahhh 12. Haftayı falan görsem biraz daha rahatlayacağım şu an sürekli düşük olur mu kan gelir mi taramalarda sorun olur mu bi sürü düşünce var kafamda:/
orhismommmmmm serenss bence benim dediğim çok mantıklı biz ne düşünürsek evren onu gerçekleştiriyor ben arasında bi baglantı olduğunu düşünüyorum
serenss orhismommmmmm hayır düşündüğümüz şeyleri evren falan gerçekleştirmiyor bunun adı kaygıdır ve bir duygudur. Tıpkı mutluluk gibi bir duygu o kadar… bazı insanlarda daha fazladır. Kaygılandığımız için başımıza gelmezler.
m_t eeffkk okuyorum zaten dua olmazsa hep bunalıma girerim okuyunca dua edince tabi rahatlıyorum inşallah sağlıkla ilerler sürecim 🤲🏻
sinemts m_t insan tabiki şüpheye düşüyor bebeğiniz ve siz sağlıklısınız olumlu düşünüp dua okuyun kendiniz ve bebeğinizi korumaya alın
banabak m_t ilk zamanlar bu endişeler çoğunda olur ilerledikçe hamilelik bu durum geçer merak etme ve izleme düşünme sana faydası yok belki de gayet yolunda olan sağlıklı olan bebeği durduk yerde stres ediyorsun
m_t banabak evet o yüzden de korkuyorum belki stresimden etkilenecek diye korkuyorum inşallah bi an önce geçer bu sürecim
meltem4050 m_t ben 32.haftayım ister istemez acaba mı diyor insan sağlıkla alalım kucapımıza dediğiniz givi hep karşıma çıkıyor ve dışarıda da görüyorum belkide hep vardı ama dikkat etmiyordum tuhaf duygular Allah inşirah ferahlığı versin gönlümüze kaygıyı vesvesi yoke tsn
m_t meltem4050 ayy kesinlikle hiç dikkat etmiyormuşum sanırım ne çok özel çocuk varmış o kadar değişik hastalık varmış ki hiç adını duymadığım türkiyede bile çok az rastlanan bir sürü hastalık varmış Allah onların da yardımcısı olsun inşallah siz de sağlıkla kucağınıza alın yavrunuzu çok az kalmış sizinn ben daha yolun başındayım 🫠🫶🏻🤲🏻🧿