Beray-liya Merhabalar, Nasipse birkaç güne adet olup tüp bebek tedavisine başlayacağız, aileye söyleyip söylememekte kararsızım özellikle eşim tarafına, sonradan bir şey duyunca laf ediyorlar. Kararsız kaldım, fikir verir misiniz.
gencannee_ Beray-liya 7 ay boyunca gebelik oluşmadı bende en son eşimle tedavi oluruz dedik tedavi olursak eşim kimseye söylemeyelim aramızda kalsın dedi bence zor bir süreç zaten sağdan soldan gelecek olumsuz yorumlar sizi daha çok üzebilir strese sokabilir süreç bittikten sonra en iyisi söylemek
erikarpuz Beray-liya yerinizde olsam söylemezdim sonradan duyduklarında da stres oluyordum zaten sizi de heveslendirmek istemedik olumlu olursa söyleyecektik der geçerim çünkü süreçte yerli yersiz konuşup canınızı sıkarlarsa etkilenebilirsiniz
Gkce18 Beray-liya ben suan tüp bebek tedavisindeyim ne kendi aileme nede eşimin ailesine söylemedik, özellikle ailem ablalarım beni hergün arayacak nasılsın ne dediler şöylemi böylemi iyi niyetten bu arada, ben panik bi insanım bu sorular beni strese sokacaktı oyüzden pozitif sonuclanırsa söyleyeceğiz 😇 eğer 7/24 birlikte değilseniz bu 2-3 haftalık süreci gizli tutun 💗
fbereket Beray-liya ilk çocuğum tüp bebek şuan 7 yaşında tek bilen kız kardeşim, o da 2-3 sene önce öğrendi 🫠
gebetubis Beray-liya aynı yoldan gelmiş bir olarak sakın söyleme derim çocuğun doğunca bile hala lafını yapacak akrabalar var hele de koca tarafında .Çok hassas bir konu özel yaşamalısınız emin ol yabancı biri daha iyş moral veriyor ve eşinle ikiniz bu süreci yaşadığınız da aranızda bi bağ daha oluşuyor. Tabi siz bilirsiniz sadece sürece odaklanmak için herkesle mesafe koymuştuk biz ve moralimizi kimse bozamamıştı onların herşeyi bilmesi gerekmiyor emin olun söyleseniz destek olur sanmayın sadece meraklı zorlayıcı sorulara maruz kalacaksınız sorun kim de ile başlayan ve koca tarafı sorunu hep sizde görecekler bunları da göze almalısınız söylerseniz eğer
purpoles Beray-liya benim tüp bebek sürecimi sadece annem ve abim biliyor abime söyleme sebebim de onunda aynı süreçten geçmesiydi tedaviyi tamamen yalnız geçirmek istemedim paylaştım ama aramızda sır olarak kaldı. Mahrem bir süreç doğal yoldan nasıl yaptığımızı kimseye tarif etmiyorsak bu da öyle birşey bence. Duygusal yükü hafif değil güvendiğiniz bi kaç kişi ile paylaşabilirsiniz kimseye söylemek zorunda değilsiniz 🫠 mesela ben annemle paylaştığımda falanca falanca da şöyle olmuş şu da tüp bebek şu da şu tedaviyi olmuş vs birsürü şey anlattı bu bahsettikleri de 7 kat yabancı yani
Asill01 Beray-liya yoo 3yılda 3 tüp bebek 3 asılama yaptırdık kimse bilmior suan 11 haftalık gebeyim doğal gebelik diye bilşorlar ne kdr az insan bilirse okdr az stres yasarsın
Zehramm_ Her seferinde tuttu mu tutmadı mı diye darlayacaklar . Birde bir işi ne kadar çok yayarsanız o kadar gecikir pozitif olursa bile 3 ay bekleyin.
cansugunes0210 Benden sana tavsiye sakın söyleme o hatayı ben yaptım ne Bi halta yaradılar ne faydaları oldu anca stres verdiler
eylusce Beray-liya neredeyse dört yıla yakındır düşünüyoruz ve hiç kimsenin haberi yok. Bu süreçte defalarca çatlatma iğnesi ile tedaviler görüp iki kere tüp bebeğe başladım şu an transfer aşamasındayım eşimle ben dışında kimse bilmiyor böylesi daha stressiz oldu bir de ailelere açıklama yapmak durumu anlatmak ekstra stres olurdu
Beray-liya Fikirleriniz için ayrı ayrı teşekkür ederim, 🪷 ben de söyleme taraftarı değilim çünkü dediğiniz gibi daha çok stres yapıyorum. Meraklarından soruyorlar yani yoksa bizi düşündüklerinden değil.
hunilii Beray-liya bu sadece sizi ve eşinizi ilgilendiren özel bir durum kimsenin bilmeye ya da sonradan öğrendiği için trip atmaya hakkı yok, siz nasıl rahat edecekseniz öyle hareket edin
sevimlipolyanna Detay vermek zorunda değilsiniz ki neden söylüyorsunuz boşverin her şeyi de bilmeyiversinler