2.5 yıl aradan sonra 2. Sezaryeni oldum. Çok korkuyordum herkes bir şeyler söylüyordu. Doğumdan bir gün önce aşırı ağlaktım, ertesi gün ilk çocuğum gözüme birden kocaman gelicekti tek onun annesi olmayacaktım vs vs. Sabah 7de hastanede oldum. Doğuma kadar ara ara ağladım. Doğurana kadar asla bu bebeği ilk bebeğim gibi sevemem sanıyordum. Neyse beni aldılar. İlk doğumda spinal bir kerette tutmuştu, bunda 3-4 defa denediler ama gerçekten dayanılmayacak bir acı değil. Ameliyathanede üzerine yattığım sedye vs yanlış koyulmuş filan derken baya bekledim . Orda bekleme süresinde spinal anestezi de yapılmıştı ve ben baya kötü oldum. Tansiyonum düştü, midem bulandı (ilk doğumda asla böyle olmadım, bence arkada bir çocuk bıraktığım için panik oldum). Ama direkt bir ilaç yapıldı ve 15-20 saniye içinde rahatladım. Hatta öyle panik oldum ki kaldırın beni ben gidicem dedim 😄 Doktorum gelince 5-10 dakika içinde bebeği çıkardılar, temizleyip direkt yanıma getirdiler öptüm kokladım. İlk doğumda ağrı makinesini geç istemiştim bunda daha doğumdan çıkarken takıldı isteğim üzerine ve inanılmaz rahatlıkmış. İlk kalkışta tabiki zorlandım ama sonrasında ilk doğumdan çok daha kolay şekilde ayağa kalkabildim. Sabah 11 de doğurdum, o akşam 8-9 gibi desteksiz hareket ediyordum. Ağrı makinesi çıktıktan sonra biraz ağrım oldu. İlk doğumda da özellikle kolum çok ağrımıştı bunda da aynı şekilde oldu. Ama ağrı kesicilerle geçti. Benim için en büyük sorun ayaklarımın devasa şişmesi oldu. Doğumdan 12 gün geçti hala şişler hafif. 3. Gün eve çıktık ve o zamandan beri 2 çocuğuma da bakabiliyorum şükür. Yani benim için ilk sezaryenden çok daha kolay geçti ve geçiyor. Şuan tamamen tek başıma kaldım. İnşallah kolay geçer bu süreç ☺️ Sormak istedikleriniz varsa yanıtlamaya hazırım. Ve lütfen 2 çocukla bana kolaylık diler misiniz 😄