nazliihan Akraba evliliğiniz var mı? Dr lar akraba evliliğine bağlıyor ama akraba olmayıp bu şekilde çocuğu doğan insan çok var. Kimi dr lar anne beslenmesine bağlıyor,strese bağlıyor ya da annenin gebelik döneminde ağır bir hastalık geçirmesine bağlıyor. Belli bir sebebi yok. Mesela ben. Doğuştan damak -dudak yarıklı doğmuşum. 38 yaşındayım. Anne babam teyze çocuğu. Ama abim de hicbirsey yok mesela. Sülalede kimse de yok. Akraba olup cocuklarinda hiçbir problem olmayan var. 25 sene öncesinin teknolojisi ile şu an ki teknoloji ve imkanlar çok farklı. Şu an ki plastik cerrahi bu konuda daha ileri seviyede sanırım. Çaresiz değil. Ama sizi uzun bir süreç bekliyor. Çok zeki cocuklar oluyor :) sözel konulara çok daha yetkinler. Emek verirseniz ki verirseniz mükâfatını çokça alırsınız. Sosyal yaşamda zorlanabilir. Çünkü konuşma, dil terapisti gerecek. Ameliyatlarının zamanında yapılması gerek. Engelli bir çocuk değil. Aksine çok faal oluyorlar. Onu size hangi doktor demiş ise halt etmiş. Bunu sana bir muhendis olarak yazıyorum. Ben de hamileyim . Daha gebeliğin başındayım. Dr çocuğun senin gibi olabilir de olmayabilir de dedi. Yani bu durumun belirli bir sebebi yok.
Üzülmeniz normal sizi çok iyi anlıyorum. Ama size tavsiyem bu işi tek seferde bitirebilecej bir dr ile görüşün. Ben şanslı idim. Beni o dönem Türkiye’ye seminere gelen Amerikalı yaşlı bir Dr ameliyat etmişti. Tek seferde bitirdi. Normalde o dönemde bunu hiçbir dr başaramiyordu. Anladığım kadarıyla da şu an da tek seferde bitiren dr nadir. Diş sorunu da olacak. Ortodonti tedavisi görmesi gerekecek. O da hallolacak bir konu. Onu da erken yaşlarda hallettirin. İlerleyen yaşlarda sadece estetik kısmı kalsın. Hiçbir ameliyatını eş geçmeyin. Çok önemli.🤲