2cocuk1ben Kadın doğum ve çocuk gelişim mezunuyum, Amerika’da 3 yıl eğitim aldım, milyonlarca hastam oldu” diyerek otorite kurmaya çalışmanız yazdıklarınızı bilimsel gerçek yapmıyor. Aksine, gerçekten bu alanlarda eğitim aldıysanız gebelikte alkol ve sigaranın “ilk 3 aydan sonra serbest” olmadığını bilmeniz gerekir. “Doktorlar içiriyor”, “az nikotinle kendini tatmin et” gibi cümleler bilimsel tavsiye değil. Kaldı ki gerçekten sağlık alanında eğitim aldıysanız, kişisel hasta hikâyelerini kanıt gibi kullanmak yerine kaynak göstermeniz gerektiğini de bilirsiniz. Ünvan ve hikâye anlatmak yerine bir tane güncel, güvenilir kaynak koyun; çünkü burada mesele sizin nerede eğitim aldığınız değil, insanlara verdiğiniz bilginin doğru olup olmadığı.
Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), gebelikte alkolün güvenli bir miktarı veya güvenli bir zamanı olmadığını açıkça belirtiyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ise gebelikte tütün kullanımının ve pasif sigara dumanına maruz kalmanın anne ve bebek açısından ciddi riskler taşıdığını belirtiyor.