rydcrngny Merhaba,24 haftalık gebeyim 20 gün mnce yapılan detaylı usg de 35mm olan rahim ağzı bugün rutin doktor kontrolümde 28mm olarak ölçüldü. Doktorum hemen prgestana başladı ama çok tedirginim. Yaşayan bilen var mı
burcuislk rydcrngny bende aynı sorunu yaşıyorum şuan 23 haftalık gebeyim 35 cm benimde doktor tedavi başlayacak bakalım göreceğiz
ecemmasal2507 rydcrngny maalesef benimde 1 hafta önce 40 kem nst de sancı çıkması üzerine 28 mm düştü 28. Haftada ve acil serklaja alındım 2 gün yattım şu anda da deli gibi ilaç kullanıyorum
hayalle rydcrngny Öncelikle merhaba hiç canınızı sıkmayın evet çok can sıkıcı bir durum olsada Çünkü sizin moralinizi yüksek tutup pozitif kalmanız gerçekten bu süreçte güzel etki ediyor ve süreci normal tamamlamanıza yardımcı oluyor. Benim sürecim de sizinkine çok benzer şekilde başladı 24. Haftamdayken rahim ağzı kısalığı hakkında en ufak bir bilgim yokken ve her şey güzel giderken bir anda rutin kontrolümde 21 mm olduğunu öğrendim ve hastaneye yatışım yapıldı . Bir sürü ilaç falan kullandım ciğer geliştirici vuruldu dedim heralde doğum yapıcam ben bu hafta da . Hiç bir bilgim olmadığı için de hep korkup kendimi üzdüm. Sonra biraz internette araştırınca bu durumun çok yaygın yaşandığını farkedip bir şekilde bende atlatabilirim diye moral verdim kendime. Tabi sürekli benim gibi durumda olup doğum yapan insanların hikayelerini okuyordum iyi hissetmek için iyi de geliyordu çok şükür. Yaklaşık bir hafta hastanede kaldıktan sonrada taburcu olurken 25 mm olarak ölçüldü. Ve progestan sürecim başladı aynı zamanda hep dinlenir vaziyette olmam istendi. Ama benim doktorum ful yatıcaksın hiç kalkmıycaksın demedi bana bilmiyorum belki de psikolojik olarak o bile iyi gelmiş olabilir. Çünkü kimin hikayesini okusam hep yatarak geçirmişlerdi. Tabiki bende çok dikkat ettim her şeye ama gündelik ev işleremi yavaş yavaş yapıyordum bu süreci biraz daha anladıktan sonra ve bu normalim hissiyatı veriyordu bana sorun olmadığını hissediyordum . Velhasıl kelam şu an 35 + 5 im ve progestan kullanmayı da bıraktım ve bu haftalara geldim 🥹 24. Haftamdaki ben asla inanamazdım bu haftalara geleceğime. Ne kadar iyi olduğumu hissetsemde hep erken doğum olucağını düşünüyordum ama çok çok şükür ki geldim bu günlere. Sende canını hiç sıkma ve pozitif kal inan bir şekilde geçiyor ve anlamıycaksın bile hamileliğinin tadını çıkar . İnşallah sağ salim kavuşursun bebişine :)
rydcrngny ecemmasal2507 25 mm altı risk taşıyor ondan öncesinde progestan ve istirahat öneriliyor diye biliyorum size neden hemen serklaj yapıldı acaba
ecemmasal2507 rydcrngny daha fazla kasılma yaşarsam düşer diye sanırım çünkü düzenli sancılarım neyden kaynaklandı tam bilinmiyor
burcuislk rydcrngny detaylıda bana öyle söylendi akşam kontrole gittim kendi doktorum alltan muayene yaptı gayet iyi dedi bende anlamadım
rydcrngny hayalle merhaba, böyle detaylı yazdığınız için ve pozitif enerji yaydığınız için çok teşekkür ederim umarım siz de sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız çok ama çok teşekkür ederim amin inşallah 🩷🩷🩷🙏🙏🙏
ikizannesiasl rydcrngny benim doktorum benimki iki hafta ara ile farklı ölçüm çıkınca idrarın var o bile etkiliyor demişti bir kaç sebep daha saymıştı o yüzden korkma demişti bana . Belki sizin de o gün öyle olmuştur
rydcrngny ikizannesiasl evet bazen öyle oluyormuş anlamadım gititğim nöbetçi doktor da bir sorun yok dedi
ikizannesiasl rydcrngny nöbetçi doktor normal ölçmüş ise doğrudur dediğim gibi çok etken oluyor onları da göz önünde bulunduruyor doktorlar
hayalle bbettymom 35 . Haftamın başında kontrole gittiğimde doktorum bırakabilirsin artık dedi. Şu an 36 haftalık oldum