Merhabalar, heryerde pozitif doğum hikayem negatif doğum hikayem diye bütün hamileliğimde izledim okudum, bende kendi hikayemi yazayım dedim🥰 Öncelikle her doğum farklıymış, her vücut farklıymış. İnşallah bi avazda bütün hamişler bebişlerine kavuşsun. Bütün hamileliğimde haftada 2 gün pilates yaptım. Hava el verdiğince yürüyüş yaptım önceden de spor geçmişim var. Neyse yine de 20 kilo aldım 😁 Herşey süper gidiyordu bebek 27. Haftada baş aşağı dönmüştü kilosu vs normaldi. 32. Haftada nstye bir girdim ki, baya baya sancım var 10 dakika da 1. Ve ben hiç bişey hissetmiyorum, hemen yatış verdiler hatta doktor şimdi gitsek uyurken bile doğurabilirsin acı hissetmiyorsun bebek küçük dedi, biz şok tabi, progestan başladık serum, akciğer geliştirici vs, bir hafta yattım. Sonra çıktım evde 1 hafta yattım. Kontrollere gidiyoruz düzenli tabi, bir hafta sonraki kontrol de sabah nişanım geldi gittik yine 5 cm açıklık var. Doktor yine yatış verdi 1 hafta daha yattık hastanede. Sonra yine çıktık progestan da devam, doktorum tatile gitti o esnada ben düz yatıyorum evde o yokken doğurmamak için, instadan yazıyor bana doğurmadın dimi diye yok dedim sen gel öyle doğurcam 😁 geldi doktor hemen sabah gittik yine, açıklık bakmadı ama ilacı keselim dedi sabah saat 10, eve döndük uyudum. Wcye gittim biraz kan gördüm hemen doktora yazdım koş gel dedi, bi baktı ki 7cm olmuş sancı devam, ben de yine his yok.. Yattım direkt suyumu patlattılar, sancı sıklığı arttı, ama adet ağrısı gibi, yine bende tık yok odada dans ediyorum geziyorum falan. 8 cm de suni sancı takıldı, ağrı biraz arttı orada artık nihayet his geldi. Bebeğin kafasını yerleştirdiler, açmaya çalıştılar düzenli vajinayı. Odada ıkındırmaya başladılar. Bir saat sürdü sonra doğumhaneye geçtk, epidural takılmadı bile. Makyajımı silmeye vakit kalmadı neredeyse 😁 Yarım saate doğurmuştum, dikişsiz. Ağrı kesici bile almadım. Hep eşimle aramızda geyik yapardık. Aa bi gidiyormuşuz ben 7 8 cm açılmışım pat diye doğuruyormuşum falan derdim ben gerçekten dil duaymış 😁 Dediklerim oldu biraz öncesi zordu evet ama çok şükür.35+3 te doğdu bebeğim yine erkendi ama yoğun bakıma gerek kalmadı Allah razı olsun doktorumuzdan hep tutmaya çalıştı hiç Sezeryan vs zorlamadı. Öksürsen doğuracaksın zaten yaparsın diyip gaz verdi hep 🌸 Korkulacak bişey yokmuş. Her doğum illaki zor. İnşallah sağlıkla herkes yavrusuna kavuşsun 🌸