busrasogut senatolgi numara var ama yarın pazar aramak istemem. Sağlık ocağı ile oturduğum site yan yana yürüyüş yaparken uğrarım🌸
snur10 senatolgi kızımdada yaptırmıştım 6 yıl önce onda kolumda ağırlık ve ağrı olmustu 2 gün bunda tek doz oldum ben ilk gün kolum hafif ağrıdı ağırlık varmış gibi üstüne yatmadım gecti ben bir sorun yasamadım ama yasayanda duymadım hic cevremde
hunilii senatolgi tdap yani boğmacalı olan (ilk dozu) ağrı, ateş, halsizlik yapabilir, ikinci dozda sadece kol ağrısı olabiliyor genelde başka yan etki göstermiyor
bebeybi senatolgi ben tetanoz için yaptırmadım boğmaca da eklenmiş o yüzden yaptırdım. Benim sağlık ocağım tek doz yapıyordu ilk gün biraz kolum acıdı sonra geçti. Bebeğin hareketleri azalınca korktum zamanla o da düzeldi çok şükür. Gerekli olup olmaması sizin takdirinize kalmış. Ben yaptırmayı düşünmüyordum ama ilk gebelik tecrübesizlik olduğu için hemşireyle konuşunca aklıma yattı yaptırdım.
melismersin senatolgi öncelikle doğumu ne şartlarda yapacağımız belli değil bu sebeple aslında olması gereken bir aşı. Bende sadece kolumda ağrı oldu. Ben 2 dozuda yaptırdım. Başka bir hamilelik yaşasam yine yaptırırım. Sadece soluma yaptırdığıma pişman olmuştum oda sol tarafa doğru uyuduğumuz için. Onda biraz zorluk çektim sadece ama oda 2 gün sürdü sürmedi.
esiii1 senatolgi ilk doz çok acılı geçmedi benim için ama 2. Doz çok ağrılıydı böyle kolum daha fazla hassastı ilki 1-2 güne geçti ağrısı abartıldığı kadar yok ya .