Rojdiyebiri 1 ay önce orda doğum yaptım canım anlatıyorum hemen. Sancını doğumhanede çekiyosun ve doğumhane tek kişilik oda sancı çekerken yanında bir kadın refakatçi kalabiliyo (4 sene öncede orda doğum yaptım odalar 2 kişilikti ve kimse alınmıyodu). Bebeğin yanından hiç ayrılmıyo sancı odanda ayrıyetten bebek kontrolünün yapıldığı bebek yatağıda var adı nedir bilmiyorum o yatağın 😂 sedyede sancı çekerken nst bağlı kalıyosun eğer doğumun uzun sürerse ebeler rahatlaman için duşa sokuyolar seni ve önceden bebeğin çıkma zamanı geldiğinde sancı odandan alıp başka bi odaya götürüyolardı çatal o başka odadaydı ve sen ıkınma anında başka odaya taşınmış oluyodun onu kaldırmışlar artık bebeğin çıkma anında da sancı odanda yapıyolar sedyene çatalda olan ayak koyma aparatını takıyolar ve sen sancı odanda doğuruyosun servise alınana kadar orda kalıyosun. Refakatçinide bebeğin çıkma anında odadan çıkartıyolar bebek çıkınca odaya tekrar geri girebiliyo. doğum sonrası lohusa katına indiriliyosun lohusa katındaki odalar ne yazıkki hala 2 kişilik odalar. 1 odada 2 hasta ve 2 refakatçi şeklinde kalınıyo. Normal doğumda 1 gece sezaryen doğumda 2 gece kalıyosun anlatıcaklarım bu kadar kolay doğum dilerim ❤️