burcinvrl6006 annecik123 evet yaşıyo sonuçtan emin olmak için tekrar kanımı aldılar tekrar inceleniyo gen hastalığı lesch nyan diye bi sendrom Türkiye’de 7 kişi de var bu sendromlu çocuk sadece erkek çocuklarında görülüyo anneden geçiyo taşıyıcı olduğumu olduğumu öğrendim benden bebeğime geçmiş ve mutasyon sürecinde olduğunu söylediler çok yorucu uzun bi süreç
beybun04 burcinvrl6006 eşiniz de taşıyıcı olabilir mi? Gen hastalıklarında iki taraftan geçiyor diye biliyorum. Benim eşim de sma taşıyıcısı şükür ben değilim o yüzden ihtimal yüzde 2 falan. Sizin eşinize test yapıldı mı?
burcinvrl6006 Pinkoloji sizin de çok zor geçmiş süreciniz hem de 2.5 gün çok uzun.. bizim de fetal temiz geldi ama ense kalınlığı hep 2.8 ve 2.9 arasıydı bizim de içimiz rahat etmedi amniyosentez yaptırdık gen testimiz kötü geldi
m_t burcinvrl6006 fetal dnanınız temiz çıkmasına rağmen bu hastalık nasıl çıktı ki Fetalde bakılmıyor muymuş
burcinvrl6006 Saimeeeee sonlanacak yani genetikçiler raporu hazırladıklarını söylediler haftaya çıkar dediler normal doğum şeklinde sonlanacakmış
beybun04 burcinvrl6006 Öncelikle Allah sabır ve kolaylık versin inşallah. Peki başka doktora göründün mü. Bana down sendromu sma genetik hastalıklı bir sürü şey dediler her gittiğimde sonlandır dediler. Ama çok şükür Bi sıkıntı yokmuş. Kuzenime 2.3 dokto da aynı şeyi söylemişlerdi. Ama çocuğu gayet sağlıklı. Son zamanlarda çoğaldı bu söylentiler acaba öyle olabilir mi?
burcinvrl6006 beybun04 biz amniyosentez yaptırdık fetal yaptırdık bizim mi kesin gen hastalığı kesin var maalesef
blondee Canı acıyan bir anneye bunları yazmanız hiç doğru değil, sınanmadığınız şeyle başkalarını linçlemeyin lütfen, halen bu süreçi yaşayan son anda bebeğinin terminasyon kararından döndürülen bir anne olarak yazdıklarınızı içim acıyarak okudum.
yazgulkurt burcinvrl6006 öncelikle çok geçmiş olsun bende ilk kizimin beyin gelişimi yok diye gebeliğini sonlandırmak zorunda kaldım alttan ilaç verip takip ediyorlar normal doğum yapiyosunuz Rabbim yardımcınız olsun
tomrisaykol Yorumları okurken çok kötü hissettim. Annelik çok kutsal bir duygu hepinize ayrı ayrı baş sağlığı diliyorum. Allah kalplerinize inşirah ferahlığı versin. En yakın zaman da hepinizin yoluna çiçekler açtırsın 🙏🏻 Hepimiz bize yazılan kaderin yolunda ilerliyoruz takdir Allah’ın..
pimpirikliana annecik123 Güzel annemiz sınanmadığınız konular hakkında lütfen bu denli kırıcı yorum yapmayın sizden ricam. Yanlış düşünüyorsunuz demiyorum bu konunun doğrusu yok bence. Hiç kimse bunun kararını güle oynaya almıyor. Ve bu konuda anne ve babanındır karar doğru da olsa yanlışta. Dini boyutu da anne babayı ilgilendirir. Rabbim de kimseyi böyle bir durumla sınamasın🙏
annecik123 pimpirikliana yani bunun kararı sizin ellerinizde olması daha da acı bir durum evet sınanmadığım bir imtihan ama ben sizin bu günaha girmemeniz için maalesef Müslümanlık görevimi yapıyorum belki size hiç bu açıdan bir yorum gelmemiş olabilir ama bu gerçekleri değiştirmez belki benim yazımla bu karardan vazgeçersiniz. Belki o yavrucak sapasağlam doğar size mutluluk kaynağı olur. Çevremde bir çok kişi de duydum bu tarz şeyler. Allah verdiyse amenna deyip doğan bebek sapasağlam yaşıyor bence tekrar düşünün derim kıymayın o yavrunun canına
pimpirikliana annecik123 Bakın sizi incitmemek için elimden geleni yapmış olmama rağmen sizin cümlelerinizin kırıcılığı ve yaralayıcılığına bakın. Siz önce müslümanlığınızı karşı tarafı incitmemeyi öğrenerek sürdürün. Ayrıca postu açan kişi bizden fikir istememiş bu süreci yaşayanların deneyimini istemiş. Ayrıca “yok kaç kişiye böyle dedilerde omlar sağlam doğdu” yorumunuzdan belli daha fazla uzatmamak gerek, amniyosentez kesin karardır malesef yanılmıyor. Ayrıca 10 yıldır mesleğim gereği özel gerensinimli öğrencileri yakınen görüyorum sizin dediğiniz cennetin kapısı öyle kolay açılmıyor malesef çoğu özel gereksinimli anne baba duruma isyan edip tabiri caizse çocuğunun ölmesini bekliyor. En yakın arkadaşımın kızı genetik rahatsızlığa sahip on yaşında annesinin bana söylediği tek şey keşke hamileliğimde öğrenseydim on yıldır hergün acı çekişine dayanamıyorumdu. Yani kısaca ben kimseye bunun kararını vermesi için fikir belirtmem. Kişi zaten ne acılarla bu kararı almıştır. Bu durumdaki bi anne baba ne karar verirse doğru kabul ederim saygı duyarım eleştirmem.
aysnrx annecik123 Peki gerçekten sendromlu doğarsa ve ömür boyu acı çekecek olursa sizin söylediğiniz sözler sonucu anne doğurmaya karar verirse vicdanınız rahat edecek mi ?