Doğum hikâyemi paylaşmak istedim. 🤍
İkinci gebeliğimdi. İlk oğlumu normal doğumla dünyaya getirmiştim ve bu bebeğimde de normal doğum yapacağımı düşünüyordum. Açıkçası sezaryen aklımın ucundan bile geçmiyordu, hatta çok korkuyordum.
O gün sancılarım sabah hafif hafif başladı, öğlene doğru arttı, akşam ise iyice şiddetlendi. Aslında doktor kontrolüm vardı ama randevu gününü karıştırmışım; kontrolüm bir gün öncesiymiş. “Nasıl olsa kontrolüm var” diye acile gitmedim.
Akşam hastaneye gittim. NST’de sancılarım vardı ama doğum başlamamıştı, bebeğin kalp atışları da iyiydi. Doktor detaylı kontrol etti ve bebeğin suyunun azaldığını, plasentanın da kireçlenmeye başladığını söyledi. Eve gönderdiler.
Sabaha kadar sancı çektim. Artık dayanamayınca eşimi kaldırıp tekrar hastaneye gittik. Sancılarım devam ederken bir yandan da anestezi için gerekli formu dolduruyorduk. Tam o sırada bebeğin kalp atışlarını bulmakta zorlandılar ve bir anda sezaryen kararı verildi.
Her şey o kadar hızlı oldu ki ne olduğunu anlamadan kendimi ameliyathanede buldum. Çok korkuyordum, çünkü başından beri normal doğum bekliyordum. Narkoz verildi ve gözlerimi açtığımda bebeğim çoktan doğmuştu.
Bebeğim 2 kilo 70 gram doğmuş, kordonu boynuna iki kez dolanmıştı. Doğar doğmaz benden alıp gözetim altına aldılar. İlk gördüğümde o kadar küçüktü ki… Başının vücuduna göre büyük olduğunu bile söylediler. Bir de kanımın koyulaştığını öğrendim.
Şu an çok şükür ben iyiyim, bebeğim de gözetim altında. 🤍
Sezaryenden o kadar çok korkuyordum ki normal doğumun sancılarını çekmeyi bile tercih ederdim. Ama şimdi geriye dönüp baktığımda, kafamda büyüttüğüm kadar korkulacak bir şey olmadığını anladım. Elbette kolay değil, ama insan o an ne gerekiyorsa onu yapıyor.
Keşke sancılarım ilk başladığında acile gitseydim diye düşünüyorum. Ama artık geriye değil, bebeğimin bir an önce güçlenip sağlıkla yanıma gelmesine odaklanıyorum. 🤍
Benim hikâyem böyle oldu. Belki benim gibi sezaryenden çok korkan bir anne adayına biraz olsun cesaret olur diye paylaşmak istedim. Her doğumun hikâyesi farklı; önemli olan sonunda anne ve bebeğin sağlıkla kavuşması. 🥹🤍