hunilii Kızlar yemeklikleri doğrayıp çiğden koyuyorum ama kızartmalıkları nasıl koyuyorsunuz çiğ koyunca tat ya da doku kaybı oluyor mu?
nisan_g hunilii kızartıp da koyabilirsiniz ben değil ama annem sürekli yapar ve çiğden daha lezzetli oluyor hatta çevremde patlıcanı da kayrıyarık için kızartıp koyan arkadaşlarım var
orhismommmmmm hunilii ben yıkıyorum hem dilip hem kızartmalık koydum bide kuruyemiş poşetlerıne küçük yemeklik koydum çiğ koydum ben. Satın almadım kendi bahçemizin degerlendırıyorum hepsını
annelikyolculugumm hunilii annem biberleri uzun sadece ortadan kesip az yağda fırında pişiriyor öyle posetliyor. Karnıyarık için patlıcanı da o şekilde yapıyor, oturtma için de dilimleyerek yapıyor. Hem az yağlı olmuş oluyor hem koku falan olmuyor çıkarınca.
beautiful_ hunilii ben kapya biberleri fırında hafif közleyip koyuyorum onlarla meze yapıyorum çok güzel oluyor Biberleri de kızartmalık şeklinde doğrayıp hafif yağla fırına atıp dolaba kaldırabilirsiniz ama kesinlikle soğumasını bekleyin Patlıcanları da ben hafif yağla fırında kızartıyorum karnıyarık için atıyorum dolaba
hunilii nisan_g ya yemeklere koymaya değil de ben arada yemeğin yanında falan öyle kızarmış biber seviyorum ondan sordum çiğ koyup kızartınca oluyor mu diye, kızartıp koyunca direkt çıkarıp çözdürüp yoğurtla vs tüketiyor musunuz yoksa yemeğe mi koyuyorsunuz
hunilii orhismommmmmm bana da annem getirmiş bahçeden eşime de müşterisi getirmiş bahçesinden evde çok oldular birazını kızartmalık koyayım dedim , afiyetle yiyin🌸
nisan_g hunilii istediğiniz şekilde tüketebilirsiniz biz yoğurtlu severiz yemek yanlarına eşlikçi gibi yaparız yemeklere genelde çiğden yaptığımızı koyuyoruz ama diğer türlü karnıyarık için falan kızartıyoruz bazen de fırınlıyorum nasıl kolayımıza gelirse hangisini daha çok seviyorsanız o şekilde deneyin derim fırın kızartmalık olanların yerini çok tutmuyor ister istemez közlenmiş gibi oluyor
hunilii beautiful_ kapyayı bende öyle yapıyorum yemekler de de güzel oluyor lezzet veriyor ama yeşil biberi kızartmalık nasıl yapsam bilemedim galiba fırını deneyeceğim herkes öyle yazmış
annelikyolculugumm hunilii rica ederim, çıkarıp çözdürünce yeni yapılmış gibi oluyor yoğurtlu yoğurtsuz tüketiyoruz. Tepside yağ ile harmanlayıp pişerken de 2 3 kere karıştırıyoruz eşit olsun diye. Şifa olsun şimdiden
pofidikanne hunilii biberi çiğden koyarım ve tadı bozulmaz ama patlıcanları kızartıp koyabilirsin lezzetli oluyor ımmm 🤭😋