esraaslny Kızlar 40. haftaya girdim asla sancı gelmiyor normal doğum yapmak istiyorum ama doktor 41. haftaya kadar bekletirim 42. hafta riskli dedi bu durumda ya suni sancı ile alacak ya da sezaryenle alacak sizce hangisi daha mantıklı. Suni sancı mı zor sezaryen mi zor?
bebek_annesiii esraaslny İlk doğumumda 39+0 suyum geldi gittik 0 açılma suni sancı aldım tam 12 saat başta iyiydi cok acımıyordu ama daha sonra dayanılmaz bi hal aldı bende. Açılmam 2 cm iken acil sezeryana alındım suyum bitmişti bebeğim strese girmişti sanırım ben normal doğum açılmamda olsaydı yapamazdım. Sezeryan ilk 10 gün kötü ama sonrası iyiydi benim için şuan 3. Bebeğime hamileyim
Birikii esraaslny ilk hamileliğimde 41 hafta oldum ve hiç açılmam sancım yoktu yatış yapıldı . Kendi doktorum son 2haftada vefat ettiği için bu doktora geçiş yaptım ve baştan beri kendi doktorum normal doğum dediğine bu doktor ilk görüşte sezeryan ol en iyisi dedi bende hayır dedim normal doğum istiyorum sorun olmazsa tabi ben direttim o diretti. Yatış yapıldı sezeryana alalım dedi yine hayır dedim sorun yoksan niye sezeryan olayım suni sancı verildi 17 saat çektim ama öyle böyle değil 17 saat sonunda 2 cm açıklık oldu sadece o kadar dayanamaz haldeydim ki sezeryan alın hemen dedim sezeryan oldum keşke ilk bakan olsaymışım boşuna acı çektim ve sezeryanda korkulacak hiç bişey yokmuş ben iz kalır ve bebeğime bakamam sanıyordum öyle deniyordu etrafımda alakası yok izim belli bile değil ve gayette bebeğime baktım öyle dayanılmayacak acı yatalak kalacak kadar bişey değilmiş. 2ci doğumum da sezeryan oldu tek bebek olsaydı normal doğum deneyecektik ama ikiz olunca otomatik sezeryan oldu. Kendinizi dinleyin suni sancı alıp hemen doğuran da var benim gibi 17 saat çekip hiç işe yaramayan da
sum_doa esraaslny hem sezaryen hem suni sancı yaşadım ikisi de kolay gelmişti bana normal denemek istersen suni sancıyı dene derim ben
akkoyun21 Suni sancı olsun tabiki , sonuçta normal doğum oluyor tek fark sancılar serumla destekleniyor sezeryanı da normal doğumu da yaşamış biri olarak söylüyorum .Rabbim hakkınızda hayırlısını nasip etsin inşallah 🤲🏻
esraaslny Birikii açıkcası bu durumu yaşamaktan korkuyorum sancıyı çekip çekip sezaryen olmaktan kendi sancım gelmezse direk sezaryen istemek istiyorum. Doktorum gün geçtikçe bebek kilo alıyor çok zorlanırsın diyor. İki acıyı birden çekmek istiyorum açıkcası. Bende dikiş izidir sonradan kalkıp ilgilenemem diye korkuyorum ama eskisi gibi değil artık daha tecrübeli doktorlarımız
Birikii esraaslny iz hiç belli değil ki ben 2ci yi de oldum çok az bir iz var oda kilodun altında kalıyor yani düşük bel bile giyseniz görünmüyor bikiniyle falan dışarıdan görünen bişey değil beyaz bir iz 1 parmak kadar . Hemşire yürümek için geldiğinde hep yürüdüm hiç oturmadık kalktım yürüdüm ne kadar yürürseniz o kadar çabuk atlatırsınız çok şükür ben eşimle idare ettim hiç kimseyi kabul etmedim evimde kendimiz baktım hem ilk kızıma hem ikizlerime. Sadece düz yatmak zorluyor 1 hafta kadar oturur pozisyonunda uyudum