Merhaba kızlar, 2-3 haftadır kendimde gözlemlediğim bir durum var sizinle de paylaşmak istiyorum. Ben ilk 20 haftada çok kilo aldım zaten zayıf biri değildim, birden 12-13 kilo alınca nevrim döndü diyebilirim. Tabii hemen ödem de tutmaya başladı ayaklarım poğaça gibiydi aynı. 24. Haftada şeker yüklemede de haliyle yüksek çıktı sonuçlar ama takip ve diyet önerdi hekim. Takipler hep sınırda çıktı yediklerime çok dikkat edemesem de abartmamaya çalıştım en azından. Bu arada 14. Haftadan sonra hep devlete gitmiştim. Neyse 27. Haftada evime yakın özel hastaneye yeni bir hekim başlamış ona gittim. İlgisi muayenesi maşallah o kadar hoşuma gitti ki. Asıl önemli nokta da ilaçlarımı düzenlemesi oldu. Ben midemi rahatsız ettiği için fazla vitamin kullanamadım. Sadece decavit ve d vitamini kullanıyordum. Fazla kullanmak da istemedim açıkçası. Ama bana çok güzel bir takviye listesi oluşturdu. Kendim de sağlıkçı olduğum için güzel bir programla hepsini kullandım. Ve yemin ederim 2 haftada ayaklarımdaki ödemin neredeyse hepsi gitti, sanki vücudum hafiflemiş ve kilo alımım durmuştu. Gebelikte hiç kabızlık yaşamadım ama bu ilaçlarla tuvalete daha düzenli çıktım. Ve en önemlisi şekerim hep iyi seviyede devam etti. Sözün özü, takviyeleri hafife almayın arkadaşlar ya son trimesterda olmama rağmen dünya varmış diyorum iyi ki hekimimle karşılaştım ve ona güvendim