Sanırım uzun olacak ama anlatacak kimsem yok. İçimi dökesim var, Psikolojik olarak kötüye gidiyorum…
İlk hamileliğim dış gebelik oldu. Ummuyorken yerle bir oldum. 8 ay sonra karnımdaki bebeğim kızım mucizem bizi seçti. İlk haftalarda tiroid yüksekliği yaşadım ilaç başlandı, bulantıları yaşadım sonra her şey güzel gidecek sanarken 4lü tarama da spina bfidadan şüphelendiler, 22.haftaya gelmiştim artık , özgüvenim tam yıkılmaz kale gibiydim. Detaylı usg de öyle bir durum olmadığını öğrendik bu seferde rahimden bebeği besleyen iki damarda da direnç var dediler kan sulandırıcı başlandı. İleride tansiyon olur erken doğum olur gelişim geriliği olur dendi. Yine üzüldüm ama kendimi koyvermedim, devam dedim. Geldim 27. Haftaya hafif hafif ödemlerim başladı ama tansiyonum iyiydi şükür dedim devam ettim. 28 haftada ayaklarım davul oldu, korktum tansiyon ölçtüm 13/9 ,14/9ları da görünce zehirlendim sandım oanikle doktoruma koştum önce 3 doz olarak tansiyon hapı başlandı, sonra bebeğin beyninde ki sıvı sınırdan fazla denildi, dahada çoğalırsa hidrosefali denildi. Allahım dayanma gücü ver dedim. Perinatolojiye gittim, sıvı felan yok bu hastayı yatırın erken doğurur 34 göremez dediler , 3 gün yattım ciğer geliştirici ve megnezyum takviyesi aldım. Bitti sandım. 30. Haftamın sonunda tekrar kendi doktoruma geldim, tansiyonum düşmediği için ilaç dozum 6 oldu ekstra farklı ilaç ta eklendi sonra bebeğin beyninde sıvı var hemde daha önceki ölçümü geçmiş dedi, eteklerim tutuştu.
Ve şimdi 31. Haftamdayım idrar yolu enfeksiyonu oldum, afedersiniz sabah kan işedim. Antibiyotik içiyorum. Haa 28.haftamdan beridir de ödemlerim inmiyor. Tansiyonum düşse de Balon gibiyim. Gün içinde içtiğim ilaçları sayamıyorum bile artık. Benim ve bebeğimin sabıra ve zamana ihtiyacı var. İçimi dökmek istedim. Benden daha zor durumda anneler var biliyorum, hepsine dua ediyorum ama sizlerde bana dua edin olur mu? Doğumdan çok korkuyorum , erken doğumdan daha çok korkuyorum. 26 yaşındayım ama içimdeki bebeğim kadar küçük hissediyorum. Bebeğime birşey olmasın, sağlıkla kucağıma almak istiyorum. RABBİM ŞİFA VERSİN İNŞALLAH.