Kızlaarrr selam. Yoğun korkulu endişeli ve acaba ne olacak diye düşünmeli hamileliğimin sonuna gelmiş bulunmaktayım 🥳🥳🥳
Hamile kalmadan önce polikistik overle mücadele etmiştim. Türlü türlü psikolojik sorunlar yaşadım o dönemde hamile kalabilmekle alakalı ve 1 sene 2 ay sonra hamile kalabildim. Bu sefer de bebeğin gelişimi vs vs her şeyiyle alakalı endişe duymaya başladım çünkü zor olmuştu. Tabii ki doğumla alakalı da endişe duyuyordum ve sezeryan doğum istiyordum, profilime girip tüm endişelerimi yazdığım postları görebilirsiniz.
Bütün bunlara rağmen doktorum normal doğumda çok ısrarcıydı hatta bu duruma sinirlensem de bir şey diyemiyordum.
Çatı muayenem 38+0 da oldu ve normal doğuma çok uygunsun çok rahat doğurursun dediler. Muayene olduktan birkaç saat sonra nişanım geldi. Aynı günün gecesi ise ufaktan sancılarım başladı saat 04.30 civarıydı. Farklı bir ağrı olduğunu sezdim ve eşime bugün yarın bebek gelebilir dedim.
O gün full sancı çektim ama bu sancılar normal adet ağrısının aynısıydı. Geliyordu bir dakika sürüyordu ve tekrar gelmesi 20-30-35 dk yı buluyordu. Benim sancılarım hiçbir zaman çok düzenli olmadı hep düzensizdi. Son ana kadar bile. Sadece şiddeti çok fazlaydı.
Sancıyı çektiğim günün akşamı ne olur ne olmaz diyerek doğumhaneye gidip nst çekildim ama nst de hiç sancım çıkmadı. Bunun üzerine tekrar eve geldim. Açıklığın 1-1,5 cm daha doğuma var denildi. Sanırım açıklık muayenesi oldukça etkilemiş olacak ki eve geldiğimde sancılarım şiddeti de sıklığı da arttı. Ancak dediğim gibi sancılar düzensizdi hala. 10 dk- 15 dk - 12 dk vs sürüyordu. Ben tekrar Doğumhanenin yolunu tuttum. Yine nst de sancı çıkmayınca bana yine eve git dediler ama kabul etmedim çünkü gerçekten acı çekiyordum ve bu acıyı evde çekemezdim.
Gece 01.30 gibi yatışım yapıldı. O gece nefes nefese de kalsam bağırsam da öğlen 12 ye kadar sancı çektim ve bekledim. Sabaha karşı yine açıklık 1,5-2 cm demişlerdi. Durum böyle olunca bizim umutlar tükendi ama yine de kimse kimseye umutsuzluğunu belli etmiyordu.
Derken saat 12 de suni sancı ve epidural aynı anda takıldı. Böylelikle artık sancıyı kasılma olarak hissetmeye başladım ancak acım yoktu. Her şey gayet yolundaydı ve ben takılıyordum öyle.
Ben öyle takılırken meğerse 8cm açıklığa gelmişim muayenede doktorum söyleyince şaşkınlıktan küçük dilimizi yuttuk.
Daha sonrası hızlı gelişti ben yürümeye başladım ve o sırada kaka yapma hissi gibi bir his geldi bunu ebeye söyledim kontrol edince 9 cm dedi. Daha da fazla sürmeden zaten doğuma alındım. İçeriye girdim 10 dk içinde epiduralin de etkisiyle hiç acı çekmeden sadece baya zorlayan bir kabız hissi düşünün o hisle doğumumu yaptım ve minik kızımı kucağıma aldım. Şu an yanımda uyuyor 🥹 Şimdiki sıkıntımız emzirmekle alakalı ama bu şu an bunu okuyan hamile anneleri endişelendirmesin bu sonraki aşama 🤣🤣
Merak ettikleriniz varsa sorabilirsiniz. Ben de hep böyle okurdum ve umutlanmaya çalışırdım. Şimdi iyi ki sezaryen olmamışım diyorum çünkü çabuk toparlanma olayı gerçekmiş… emzirme döneminde bi de sezaryen kesisi gerçekten çok zorlardı.
Neysem sonuç olarak
Oyuncu 456 elendi, oyun sona erdi 😌😌😌