mucizemmm46 Kızlar ben yarın 38 haftalık oluyorum bugün 37+6yım bugün doktora gittim ultrason ile baktı doktor ve ağzından çıkan hep 36 haftalık demesi oldu 36+2 felan dedi Herşeyi ama benim aklım takıldı ben şu an 36 haftalık mıyım veya bebeğim iki hafta geriden mi geliyor hiç anlamış değilim neden 36 denildi yani yarın 38 olmayı beklerken moralim bozuldu şimdi iki hafta geç bir doğum mu olacak yani doğumuma 1 hafta kalmıştı 36 dedi diye 3.4 haftam mı oluyor 🥺 şimdi ben 36 mıyım
ikizannesiasl mucizemmm46 canım hiç üzme kendini sapmalar olabiliyor ilerleyen haftalarda bu daha çok oluyor önemli olan bebeklerin gelişimi . Bazen yüksek kilo söylüyorlar bebek bi doğuyor kilosu düşük ya da tam tersi de olabiliyor . Arada 3-4 haftalık bir fark yoksa tedirgin olmana hiç gerek yok 🌸🤲
uykucukoalaanrs mucizemmm46 olabilir ileriden veya geriden gelmesi çok görülen bişey son haftalarda yakalıyor
ozturkkpnar mucizemmm46 cihazda yaptıgı ölçümde bebişin gelişim ebatları 36+2 ile uyumlu ya baş çevresi ya karın bölgesi küçük gelmiştir haftasına göre bu sizin kaçıncı haftada olduğunuzu değiştirmez siz protein agırlıklı beslenmeye devam etmelisiniz ilerleyen haftada kapanadabilir bu ara böylede devam edebilir. Geriden gelmesi yani sadece o ölçümle geriden geliyor denmesi risk oluşturmaz suyunuz doppler sonuçlarınızda önemli onlarla ilgili birşey demediyse mevcut düzeninizle devam edin 🌸 Bizimde 2 hafta geriden geliyor kilosu takip ediyprız sadece…
Meleklerim5 mucizemmm46 yerleri dar ve kıvrık durdukları için artık doğru ölçüm zor sen haftanı adet tarihine göre ayarla bence yada ilk haftalardaki ölçümlerine göre hesapla canım benimde 3-5 gün oynamalar var doktor çok kıvrılmış o yüzden doğru ölçemiyorum demişti direk adete göre hesaplıyorum ona göre ilerliyorum ben artık
tugceaslannn Bazı bebişler iki hafta geriden veya ileriden gidebilir çok normal benim arkadaşıma da iki hafta geriden geliyor dediler 39. haftasında doğurdu. Benim doktorum da iki hafta önden gidiyor dedi şu an 35 + 5 günlüğüm doktoruma o zaman erken mi gelicek dediğimde alakası yok dedi bu tamamen bebişe kalmış bişey ne zaman isterse o zaman geliyor
mucizemmm46 ikizannesiasl anladım canım sorun yoksa sıkıntı değil ya sadece 38 haftalığım şimdi 36 mıyım diye kafam karıştı
aysenursennnn Benim detaylı ultrasonda beyin gelişimi 1 hafta geride uyumlu , ama herşeyi yerinde sağlıklı demişti perinetolog . Şuan 33. Haftadayım ona göre 32. Haftadayım . Benimde kafam karışık bu durumdan bakalım bekliyorum ne zaman doğmak isterse :)
mucizemmm46 aysenursennnn harbi çok kafa karıştırıyor ya neyseki diger kontrolde memlekette olcam doğumu orda yapacağım için ordan bir daha iyi baktırırım
mucizemmm46 ozturkkpnar şimdi sorun yok yani demi ister 2 hafta geri ister ileri olsun genede benim adet tarihine göre ki haftalığım değişmez aynı haftamda doğum olur demi mesela 36 dedi diye ona göre ilerlemiyorum demi
meltem4050 Benimde karın ve bacak boyunda 5 gün gerilik var baş çevreside 9 gün önde ölçen kişiylede ilgili olabiliyor son aylarda yeri daraldığı için milimetrik sapmalar olabiliyormuş ben 30 haftayken karnı 29+2 bacağı 29+2 baş çevresi 31+2 ydi doktor bir sorun yok dedi sordum bir şey olmaz dedi 3-4 hafta bir gerilik ya da ilerilik olmadıkça yorum yapmazlar
mucizemmm46 meltem4050 sorun değil Se doğru haftadayız o zaman bebek mesela geriden gelse de doğum zamanı haftan degişmez önlük sorun yok demi
ozturkkpnar mucizemmm46 siz son regl tarihinizi baz almaya devam edeceksiniz o gebelik haftanızı belirler ultrasonda söyledikleri bebeğin gelişim haftasını ifade eder.
ozturkkpnar mucizemmm46 36 haftalıkta 2,500 ile 2,700 arası olması bekleniyor normalde 3 gebelik şekeri riskini dogurur.
mucizemmm46 ozturkkpnar o zaman gerçekten yanıltmış çünkü 38im bebek 3 kilo arası iyi bir şey 36 neden dedi hala anlamadım