Öncelikle ikizlere gebe olan bütün annelere Allah’tan kolaylıklar diliyorum. Anne karnında bile taşıması çok zor olan ikizler doğunca da tabiki çok zor. Ama Allah’ın size verdiği çok büyük bir nimet ve şans olduğuna inanıyorum.
Gebeliğimin 5. 8.haftaslarında kontrole gittiğimde tek bebek olarak gözüküyordu. 12. Haftasında ikiz olduğunu öğrendik ve şok yaşadık. Gebeliğim boyunca çok şükür ki hiç bir problem yaşadım. Kendi isteğimle hiç bir test yaptırmadım. (2′li, 3′lu, Fetal DNA, Şeker yüklemesi vb.) Sadece detaylı ultrasona girdim. 16. Haftaya kadar mide bulantılarım ve halsizliğim oldu oda zamanla azalarak bitti. İkiz gebelik olduğu için tabiki taşıması zordu ve bebekler çok hareketliydi. Son haftalara yakın ödemler, kramplar ve mide yanmaları yaşadım. 35+4 haftalıkken doktorum vajinal muayene yaptı ve 2 santim açılmam olduğunu söyledi. Hemen anestezi için yetkileri yaptık ve bir gün belirledik o güne kadar duramayacağımı tahmin etti doktorum ama şuan da doğursan bebeklerin sağlıklı korkma demişti. Ardından 3 gün sonra gece boyu aşağıya doğru baskı yapan sancım olunca sabah 6′da doktorum hiç bir şey yemeden direkt hastaneye gel diyerek çağırdı. Nöbetçiymiş şansıma ve çıkıcakmış 9′da. Hemen apar topar hastaneye gittik ve tekrar muayene ettiğinde açılmam 4 santim olmuştu ve bir bebeğin kafası çok aşağıda demişti. Direkt beni ameliyata hazırladılar. 2 hemşire birden. O kadar hızlı oldu ki ne olduğunu anlayamadım bile ailem bile doğuma girmeden yetişememişti. Oda da hemen damar yolum açıldı, ameliyat için sorular sordular, sonda takıldı(bunu anesteziden sonra taksanız olmaz mı dedim ama seni ameliyathaneye hazır indirmemiz gerekiyo dediler çok hafif bi acı korkulcak bişey yokmuş), nst bağladılar, serum takıldı ve direkt ameliyathaneye indirildim. Spinal anestezi ile doğumum gerçekleşti. Belden yapılan iğne 3. Seferde yeri buldular tek zor olan şey buydu. Sedyeye yatırdılar ve 5 dakika sonra bi bebek ağlaması duydum ben başka bir ameliyathaneden geliyo diye düşünürken doktorum bebeğimi gösterdi ve ardından diğerini. İnanın her şey çok hızlı ve kolay ilerlemişti. Doktorumda ameliyattan sonra böyle söyledi. Belime iğne yaparlarken “Summes sebile yesserahu” ve “Rabbi yessir vela tuassir. Rabbi temmil bil hayr” duasını okudum. Doğumu kolaylıştırdığını duymuştum hep. Daha ameliyatı devam ederken iki bebeğimide yanıma getirip emzirdiler. Ten tene temas yaptırdılar. Bebeklerimle odaya çıktım hiç yanımdan ayrılmadılar. Çünkü bebek dostu hastane olmasının güzelliği. Medipol Mega Hastanesi ve ebeleri inanılmaz başarılı bu konuda. Güzelliklerle hatırladığım doğum hikayem böyle. Şimdi bebeklerim 13 aylık yürüyolar, birlikte oyunlar oynuyolar. Çok zor sandığınız her şey geçiyo. Allah sağlıkla kucağınıza almayı ve büyütmeyi nasip etsin. Hoşcakalın :)