ozlemm__00 en az 3 yaş olmalı doğana kadar değil doğduğunda yani benim kızım 3,5 yasındaydı kardeşi doğduğunda zorlanmadım diyemem zorlandım öncelikle bezi bırakmış olması lazım bu büyük avantaj hala bezliyse bence bekle derim. yemeğini kendi yemesi ellerini yıkayabilmes üstünü giyebilmesi lazım en az 3,5-4 sene gerekiyor daha ax olursa sen yıpranırsın. benim kızım şimdi 4 yasına girecek ocakta küçüğüm de 4 aylık olacak büyüğü anaokuluna yazdırdım gündüz o okulda ben evde bebekle olacağım ekstra kolaylaşacak herşey daha kücük olsa perişan olurdum iyi ki beklemişim diyorum kesinlikle 3,5-4 sene olmasını tavsiye ederim diğer türlü çocuğa da üzülüyorum yani anne babayı paylaşmak ne bilmiyorlar sıkılıyorlar üzülüyorlar mecburen bir süre adapte olana kadar eve kapanıyosun uykusuz kalıyosun düzen oturtana kadar aylar geçiyor derken büyük çocuk bunalıyor sen zaten bunalmış oluyosun derken patlama kaçınılmaz. benim kızım hamileliğimde hiç kıskanmadı doğduktan sonra da kıskanmadı ilk 2 ay sorunsuzdu ama bu ay 3 aylık su an yani huyu suyu tamamen değişti çok duygusal olmaya bebek gibi davranmaya başladı daha bizi paylaşmayı yeni yeni öğreniyor bebek nedir bilmiyor nasıl sevilir bilmiyor o da ilgi alaka istiyor. fiziki zarar yok ama duygusal olarak büyük zorlanıyor mesela gaz cıkarttığım icin kucakta en cok kardeşine sarıldığımı düşünüyormuş e bu da davranışına yansıyor allahtan aklı eriyor konuşunca düzeliyor ama gerçekten daha kücük olsa napardım bilmiyorum bişeyleri anlatınca anlayacak yaşta olması lazım ve 3 bile bana göre kücük 3,5 yaşta kriz geliyor 4 yaşın atağı ve cok zorluyor 4 yaşta hafifliyormuş bakalım 2 aydır nirvanaydı inşallah düzelir uykusuzken çekilmiyor cunku uyku vs de zorlamıyor beni tek zorlayan şey yemek yapmak ve yemek yemek. bunun dışında hiç bişey zorlamıyor şu an beni gerçekten 2 cocuk cok güzel desteğimde yok