Yaklaşık iki haftadır gebelik sürecimi beta-hCG değerlerimi takip ederek ilerletiyorum. Tahmini yumurtlama tarihim 4-5 Ağustos civarıydı. 14 Ağustos’ta regl olmadım ve ertesi gün yaptırdığım beta-hCG değerim 10 çıktı. Sonrasında değerlerim şu şekilde ilerledi:
- 15 Ağustos: 10
- Sonrasında: 27
- Sonrasında: 138
- Sonrasında: 354
- 24 Ağustos 00.01: 1003
- 26 Ağustos: 2132
Özellikle son değerlerimde beta 1003’ten 2132’ye yaklaşık 61 saat içerisinde yükseldi. Yani beta iki katından fazla arttı.
Bugün farklı bir doktor tarafından değerlendirildim. Beta değerim 2132 olmasına rağmen ultrasonda gebelik kesesi görülmediği için doktor bana gelişmemiş gebelik veya dış gebelik ihtimalinden bahsetti. Bunu duyunca açıkçası çok üzüldüm ve çok korktum. Çünkü şu ana kadar beta değerlerimin düzenli şekilde yükselmesini umut verici bir gelişme olarak görüyordum.
Daha sonra kendi doktorumla görüştüm. Kendisinin söylediği şey beni biraz olsun rahatlattı. Bana beta değerimin istediğimiz şekilde yükseldiğini ve şu anda acil bir durum düşünmediğini söyledi. Karından yapılan ultrasonda gebelik kesesinin henüz görülmemesinin çok normal olabileceğini, kendilerinin karından ultrasonda yaklaşık 3000 beta seviyesini geçmesini beklediklerini anlattı. Vajinal ultrasonda ise yaklaşık 1500 ve üzerindeki değerlerde kesenin görülebileceğini, ancak bunun da kesin bir sınır olmadığını söyledi.
Benim de geç döllenmiş olabileceğimi düşünüyorum. Çünkü tahmini yumurtlama tarihim 4-5 Ağustos civarıydı ve ilk beta değerim 15 Ağustos’ta yalnızca 10’du. Bu nedenle gebeliğin düşündüğümüzden birkaç gün daha küçük olma ihtimali olduğunu düşünüyorum.
Şu an en çok pazartesi gününü bekliyorum. Bugünkü beta değerim 2132 ve pazartesiye kadar yükselmesini bekliyorum. Umarım o zamana kadar beta değerim daha da artar ve ultrasonda rahim içinde gebelik kesesini görebiliriz.
Bugün doktorun söylediği “gelişmemiş gebelik veya dış gebelik olabilir” sözleri beni çok korkuttu. Ama kendi doktorumun “korkulacak hiçbir şey yok, acil bir durum düşünmüyorum ve beta bizim istediğimiz gibi yükseliyor” demesi benim için önemli bir rahatlama oldu.
Şu anda kesinleşmiş kötü bir sonuç yok. Sadece birkaç gün daha beklemem ve beta-hCG ile ultrason takibini tamamlamam gerekiyor. Bu süreç benim için duygusal olarak gerçekten çok zor olsa da pazartesi gününe kadar elimden geldiğince sakin kalmaya ve güzel düşünmeye çalışıyorum.
Biraz uzun oldu ama buna benzer bi durum yaşayan oldu mu? önerileriniz nelerdir ?