Kubra__mom bunların hiçbiri yapılmadan şeker yüklemeyi zorunlu kıldıysa ve sizin içiniz rahat değilse test zamanı geçmeden hemen bi dahiliye dr una görünün.Durumu anlattığınızda gerekli testleri yapıp doğru bilgiyi o verecektir. Yaptırın ya da yaptırmayın demek çok yanlış olur.kadın doğum dr unuzun zorunlu kılma nedenini de bilmiyosunuz. Dediğiniz gibi Allah korusun bu konuyla ilgili sorun çıkması da üzer sizi. Benim kadım doğum dr um bu dediğim kan testlerinin hepsine baktırdı,her iki tarafta şeker hastalığı olup olmadığını sordu,diğer şekerle ilgili gebelik başından beri olan süreçteki şeyleri sordu. Test sonucuna göre benim sadwce insülin direncim sınırın 1 değer altında çıktı,diğer açlık tokluk son 3 aylık şeker ortalaması hepsi normal çıktı.o zaman bana 2 seçenek sundu. Ya günlük parmaktan şeker ölçümü yapıp o değerlere bakılıp gerektiğinde dahiliye dr una yönlendirecekti ya da direkt şeker yüklemesi yaptıracaktım. Ben günlük şeker kontrolünü tercih ettim aynı zamanda dahiliye dr u ile görüştüm.ölçüm değerlerim normal çıkrı o sırada yediğim içtiğime dikkat ettim bir ay sonunda insülin direncim 10 dğer birden düşüp normale dönmüştü. Değerler yüksek çıksaydı ,şeker yüklemesi sonucundaki gibi dahiliye dr u ilaç verecekti ben yine yediklerime dikkat edecektim hatta diyetisyene gidecektim.