Herkese merhaba kızlar sonunda banada buraya doğum hikayesi yazmak nasip oldu..
Doğumum nişan gelmesiyle başladı 16.07 de sabah 05.25 lavoboya gittim ve nişanımın geldiğini gördüm hiç panik yapmadım çünkü sancım ağrı vs.hic bişi yoktu ılık bir duş aldım ve saat 05.45 hafiften ağrım gelmeye başladı regl ağrısı gibiydi panik yapmadım annemlerde kaliyodum önce eşimi uyandırdım sonra annemi uyandırdım hazırlandık Ankara Bilkent şehir hastanesine gittik kontrol için oraya gidiyodum evin ve hastanenin arası 1 saat ve yolda giderken ağrılarım hafif hafif artmaya başladı ve sürekli nefes alıp veriyodum hastaneye giriş yaptik acile girdik direk açılmam var mı yok mu diye kontrol ettiler henüz açılma yok dedi ama açılmaya başlamış yavaş yavaş dedi nst ye gönderdiler 30 dakikalık nst bağladılar tabi benim bu sırada sancılarım 10 dakkada 1 gelmeye başladı ve şiddetli gelmeye başladı ve sürekli derin derin nefes alıp veriyodum nst bitti saat tam 7.30 nst lastiklerini sökerken suyum geldi hemen sandalyeyle yukarı çıkardılar yukarıda da açılmama baktılar 4 cm açılma olmuş sonra beni odaya aldılar ben üzerimi değiştirdim bu arada yanıma kimseyi almadılar bu süreçte yatağa uzandım tekrar nst bağladılar benim sancılarım artık dayanilmjcak hale geldi hemşirelere ağrı kesici verin diye yalvariyodum artık ama vermediler sonra eşimi çağırdılar yanıma eşime her sancı geldiğinde sert bir şekilde belime masaj yapmalrini söylediler ama pekte fayda etmedi bu sırada her sancım geldiğinde sürekli nefes alıp verdim buda açılma olmasını kolaylaştırdi en son dayanamadim ağzımın çıktığı kadar bağırdım ebeler hemşireler geldi açılmama baktılar tekrardan 9 cm açılıma var doğumu başlatalım artık dedi doktor eşimi çıkardılar ve ikinmami söylediler 10 cm açılıma oldu çocuk çıkacak artık bana ebe 2 ıkınmada çıkacak dedi ve doktorun elinde makas gördüm iğne yaptılar uyuşturdular tam kesecekken anneninde bebeğinde oksijeni azaldı dediler bana oksijen tüpü taktılar ebe karnıma bastırdı 1 kere daha ıkın dedi ama olmadj doktor acil sezeryana dedi ve benim üzerimi örtüp ameliyathaneye götürdüler ama nasıl götürdüler duvarlara çarpa çarpa götürdüler ben o an panik yaptım tabi beni ameliyat masasına yatırdılar tekrardan oksijen tüpü taktılar gördüğüm tek şey herkes çok panikti çok hızlı hareket ediyorlardi yanımda ebe vardı neden herkes çok telaşlı dedim merak etme burda herkes senin için var dedi o an başka da bişi hatırlamıyorum genel anestezi ile sezeryan oldum bebeğimin ilk ağlama sesini o an ki hiç bişiyi görmedim gözlerimi açtığımda ayıltılma odasındaydim ve karnımın üzerinde çok ağır bişi vardı uyandım bebeğim nerde dedim yoğum bakımda dediler merak etme ağladı dedi oksijensiz kaldığı için aldılar içerde srtes yapmış o an çok kötü oldum her yerim ağrıyordu karnımın üzerinde ki ne xedim rahmin toparlanmasi için dedi sonra beni odaya çıkardılar eşim annem kız kardeşim hepsi oradaydı ama canım çok yanıyordu çocuğumu göremedim nasıldı kime benziyordu hiç bişi göremedim 3 gün kaldım hastanede ve 2 . günü kızımın yanına çıktım küvezdeydi o an onu öyle görünce acılarım 3 katına çıktı kucağıma almama izkn vermediler 3.gunu taburcu oldum ama kızım kaldı orda sütüm de 4.gunj geldi emziremedigim için küvezde de biberonla besledikleri için meme reddi yaptı kızım da 2 gün sonra taburcu oldu anne bebek uyum odasına aldılar 2 gün de orda kaldık ama maalesef kızım emmek istemedi şuan sagimla besliyorum ama herşeye rağmen bütün acılara rağmen deydj şuan yanımda uyuyor çok şükür sağlık durumuda iyi 2 gün sonra da kirkimiz çıkıyor inşallah herkes yavrusunu sağlıkla kucağına alır:)