Kızlar size pozitif epiduralli normal doğum hikayemle geldiim, bugün doğumumun üzerinden 10 gün geçti daha yeni yeni adapte oluyorum buralara anca girebiliyorum hemen anlatmak istedim
14 Ağustosta buraya bebişin henüz rahatı yerinde erken gelecek gibi gözükmüyor diye post açtıktan sonra 1 gün bile geçmeden 15 Ağustosta doğumum başladı 😂😂
38+2deyken bebişim için hastanede dağıtmalık kurabiyelerini hazırladım, evde pilates topu üzerinde zıplamalar hoplamalar hareketler yaptım doğumu beklemeye başladım sonraaaa 38+3teyken 15 Ağustos sabahı hafif bel ve karın ağrısıyla uyandım ama gidip gelen bir sancı gibi değildi devamlı olan hafif ağrılardı o yüzden hiç doğum sancısı olabileceğini düşünmedim kahvaltımı ettim biraz uzandım etrafı toparlarken çok hafif bir sıvı geldiğini hissettim ama akıntı gibi değil su gibiydi ama çok değil sızıntı gibi geldi ben de şüphelendim ped takıp bir daha gelecek mi diye bekledim 2. Kez tekrar sızdırma oldu hatta 3. Kez de hafif geldi, bu sefer doktorumu aradım doktorum gel bakalım içimiz rahat etsin dedi, evde tektim eşimi aradım zaten 10-15 dkya geldi koştur koştur hastane çantasını puseti hediyelikleri almaya çalışıyor ben de hala gülüp “aşkım ya bizi geri gönderecekler bence yalancı sancı falan çıkacak yoktur bisey doğurmuyorumdur” falan diyorum (2 gün önceki kontrolümde açıklık ve sancı olmayınca doktor daha biraz zamanın var demişti ben de en az 1 haftam vardır diye düşünmüştüm)
Sonra hızlıca hastaneye yola çıktık yolumuzda yaklaşık 15 dk sürüyor, biz yolun tam yarısındayken benim gerçekten sancı diyebileceğim ağrılar girmeye başladı hala diyorum ki bu doğum sancısı mı 😂😂😂 sızıntı şeklinde de suyum gelmeye devam etti. Hastanenin önünde arabadan indiğim gibi de fazlaca suyum geldi bacaklarımı biraz ıslattı ayyy dedim ben doğuruyorum hshdhdb (iyi oldu anladığın 👍🏻👍🏻)
Gittim doğumhaneye ebe muayene etti açıklığım 1 cm ama suyum geliyor o yüzden yatış verdiler
Beklemeye başladım ama sonrasında yatış verdikten yaklaşık 20 dk sonra benim ağrılarım aşırı sıklaşmaya ve şiddetlenmeye başladı nerdeyse 1-2 dakikada bir 30 saniye süren sancılar geliyordu ve daha açıklığım 2 cm 😭😭 dedim bu böyle nasıl geçecek mahvolurum ben, bi yandan doktorumla telefonla konuşuyorum haftasonu olduğu için hastanede değildi ama gidişatıma göre gelecekti zaten ben bi 2 saat kadar ağrı çektim sürekli eşimi sıktım pilates topunda hareketler yapmaya çalıştım, duşa girdim açıklık 5 cm olunca doktorum kontrol geldi kontrol etti senin sancıların fazla yaklaşık 3 saatimiz var çok sık geliyor istersen Epidural yapalım dedi, olur dedim Epidural yaptık derin bir nefes aldım resmen acılarım azaldı sancılarım çok çok hafifledi , uzandım nst de bekledim sonra da hızlıca açıklığım arttı zaten saat 15:30 hastaneye yatışım yapıldı 18:30 gibi Epidural oldum saat 21:00 e doğru doğumhaneye tam açıklık ile alındım eşimde benimle girdi hatta doktorum anneme de gel dedi, sohbet ede ede girdik ıkındım bir kaç kez beni çok motive etti sağolsun çok rahatlattı yapıyorsun çok güzel ıkınıyosun diye, toplam 10-15 dakika gibi bir sürede doğumumu gerçekleştirdim, ilk doğumumdu ufak bir kesiğim de oldu onu yine muhabbet ede ede 5 dakikada estetik dikiş ile dikti, tekerlekli sandalye getireceklerdi doktorum yok canım o yürüyerek gider dedi, gerçekten de dediği gibi odaya yürüyerek gittim, bebeğim geldikten sonra zaten hiç bir şey hiç bir acı insanın umrunda bile olmuyor o kadar rahatladım o kadar güzel bir duyguydu ki tarifsiz bisey gerçekten hemen onunla temas edebilmek benim için çok güzeldi 🥰🥰🥰🥰
Doğumdan sonrası için de ilk gün gayet iyiydim ama sonraki bir kaç gün dikiş ağrılarım oldu sızladı yalan değil ama şu an 10. Gündeyim ve baya rahatım onlar da 5-6 güne geçmiş oluyor sizi korkutmasın 🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻
Doğumumda video bile çekti eşim çok rahat geçti gerçekten iyi ki böyle olmuş, haftasonu olduğu için travay odası da sakindi ebeler bize toleranslıydı
Bir de doktorum benden 5 dakika önce 2. Doğumu olan birini hızlıca doğurttu o da garipti o çıktı ben girdim 😂😂 varsa başka sorunuz sorabilirsiiniz bebiş emzirme saatimde konuşalım 🌸🌸🌸