UcanHamile Ayın 25inde 3 cm açıklık olması bebeginde kilosunun ultrasonda 4kiloya yakin çıkması ile o gün doğumu baslatmak icin yatış yaptık. Doktorum açılma olmasaydi sezeryan icin gun verecekti. Hem açılma olması hemde benim normali denemek istememle buna karar kıldık. Kendi sancilarim vardi 80lere vuran ama duzensizdi. Bebekte kanala inmemisti. Öğlen 12 1 gibi suni sanci verilmeye baslandi ben hissetmiyordum. Doktorum kontrol etti 5 6 cm açıklığa ulaştığında suyunu patlaticam dedi. O arada bebegin kalp atisi 1 2 kere 60lara kadar düştü. Doktorum takibe devam etti ama ameliyathanede hazir bekletiliyordu. Bi sonraki kontrole geldiginde bakarken su kendiliginden patladi zaten, sancıları karsilayisim ikinmam doktoruma gore hersey cok iyiydi. Hatta aci eşiğin mi yuksek cok mu güçlüsün neden sesini çıkarmıyorsun diye sasirdi bile doktorum. Su patladiktan sonra sancilari hissetmeye başladım ve sancılar sıklaştı. Acilma hizla 6 7 8e ulaştı. Ama hala bebek kanala inmiyordu ve ben kalp atisi düştüğü için surekli yatarak nst de bağlı kalmak zorundaydım. En zor kısmı o sancıları yatarak karsilamakti.. Son muayenesini yapan doktorum gittikten 15 dk sonra tekrar çağırdım beni kaldirin artık yatamıyorum demek icin. Tam o esnada bebeğin kalp atisi tekrar 60lara düştü. doktorum o anda kosarak odadan çıktı ve ameliyathaneye alinmami istedi. Hersey cok hızlı oldu solugu ameliyathanede aldik. O kadar sanciya tik demeyen Ben kalp atisi düşünce herseyi bıraktım artik bağırıyordum uyutun beni dayanamıyorum diye. Doktorum son bir umit ameliyathane de vajinal kontrol yapicam uyutmayin diyerek koştu bakti ama bebek hala kanala girmemişti ve uyuttular beni. Acil olduğu icin epidural alacak vaktim yoktu. Megerse oğlumun boynuna 3 kere kordon dolanmış o yuzden kanala inememis ben ıkındıkça kafasını yan sokmaya çalışmış kafayi yamultuyormus az kalsin :) böylelikle sezeryan olduk. Ilk kalkis zordu benim icin tansiyonum dustu tekerlekli sandalye ile yatağa geri götürüldüm. O kadar sanciya tik demeyen beni dikişlerde biraz zorladı ama 1 haftamiz bitti bende artik daha iyiyim. Darısı kavuşmayı bekleyen herkese olsun.💙 Bu arada ultrasonda surekli 3980 civarı cikan oglum 3530gr 53cm dogdu. Boyu uzun olduğundan öyle çıkıyormuş megerse.
Gulayse0233 UcanHamile ayy küçücük ya kıyamam. Allah im esirgemiş 🙏 annelik babalı sağlıkla büyütün insallah
Mommi Çok geçmiş olsun canım benim keşke tıp biraz daha gelişse şu kordon meselesini çözse, ultrason da görünse en azından kaç cm kordon uzunlupunda diye
Rmk UcanHamile öncelikle güle güle sağlıkla büyüt bebegini. Doğuma gittiğinde bebek ne durumda kordon var mı boynunda diye ultrason ile bakılıyor mu bu akrabamda da aynı durumla sezeryanla alındı bebeği
UcanHamile Rmk ultrasonla hiç bakilmadi bebek kanala giremeyip kalp atisi yavaslayip sezeryana alinizca farkedildi