Çok güzel giden bir hamilelik sürecim vardı ta ki 3 lü test sonucuma kadar. İkili test yaptırmıştım 13. Haftadamda düşük risk gelmişti doktor 3 lü testte yapalım dedi ve o anın rahatlığıyla yaptırdım, kontrole gittiğimde oranın 1/299 olduğunu ve risk grubunda olduğumu söyledi, o an çok üzüldüm ve çaresizce eşimi aradım. Hemen ankarada çok ünlü bi profesöre sıra alıp 21+5. Haftamda detaylıya girdim. Bana kalpte membranöz delik, bağırsak parlaklığı ve böbrek genişlemesi olduğunu söyledi, ve risklisin tek çare amniyosentez dedi bana iğnesini çıkartıp şurdan sokarız iğneyi burdan alırız sıvıyı öyle bir çocuk dünyaya getirmek mi istiyorsun bence herkes dışarda o özel çocuklara acıyor diyerek beni inanılmaz baskıladı, ben ne olursa olsun çocuğumu doğurcam dedim bana emin misin çok az zamanın var diye konuştu ve o an ordan çıkıp kendimi dışarı attım. Ve zorlu süreç benim için başladı, evet fetal verip hamileliğimi keyifle geçirebilirdim fakat fetalde de yanlış pozitif sonuçlara çevremden ve burda okuduklarımdan denk geldim o yüzden Allaha sığındım her gün dua ettim yalvardım, yeri geldi gözyaşlarımı içime akıttım yeri geldi hüngür hüngür ağladım. Bu bulgular hamileliğin ilerleyen zamanında kayboldu kalp deliği kapandı ama riskin devam ettiğini söylediler, dedim neyse az kaldı zaten doğuma doğunca öğrenirim her şeyi dedim ve bugün saat 4 gibi yavrumu kucağıma aldım, Rabbime şükürler olsun ki sağlıklı. Bu yazıyı benim gibi hamilelik süreci geçirmekte olan anneler için paylaşmak istedim. Rabbim şu mübarek günde hepinizin evlatlarını sağlıklı sıhhatli bir şekilde kucağınıza almayı nasip etsin 🌸