Merhaba sayın anneler, bir çok anne adayının doğum hikayesini okudum ve kendi doğum sürecimi ve tecrübemi de sizinle paylaşmak istedim. 31+5 te mukusla karışık kanamam oldu, peçeteye geldi ve acile başvurdum, Yapılan kontrolde gelenin nişan olduğu ve 1 cm açıklığım olduğu saptandı. Polatlı ilçe devlet hastanesinden, Ankara Bilkent Şehir hastanesine yönlendirildim. Orada da acilden giriş yaptım ve yatışım yapıldı. Sancılarım başlamıştı ve sancımı durdurmak için ilaç ve serum verdiler. Yatış sürecim 4 gün sürdü ve açılmam ilerlemedi ve sancılarım durdu. İmza atarak çıkış istedim ve progestan fitil kullanmam ve sürekli istirahat etmem söylendi. Denilene bazen uydum bazen uymadım ve dayandım her ley yokunda gidiyordu. Hatta ilçe hastanesindeki doktorumla 31 Ağustos tarihini sezaryen için kararlaştırdık.( sebebi bebişin kafası ben 2,5 hafta ileriydi) Ancak 21 Ağustos günü, 37+1 de bir açıklık kontrolü yapacağını söyledi doktorum. Cuma günü saat 10.30 kontrol yapıldı ve 5 cm açıklığım vardı. Doktor normal doğum için yatış verdi. Hiç sancım yoktu, açıklık nasıl ilerledi anlamadım. 12 gibi doğumhanedeydim ve sancım hala yoktu. Saat 13.00’da suyum kendiliğinden geldi. Ve bu arada serumla çok hafif derecede suni sancı başlamışlardı. Ancak suyum geldikten sonra kendi sancılarım aşırı derecede yoğunlaştı, nefes alamadım. Acı eşiğim yüksektir ancak açıkçası çok yoğundu ve dayanamıyordum. Saat 16.10 gibi ıkınmalar başladı ve açıklık 10 cm olmuştu ve doktorum doğuma aldı ve sürekli ıkındım 5 dk içinde güzel kızım dünyaya geldi. Ancak çok rahatlayamadım maalesef bebek kafası gelirken eli de yanında olduğu için uzunlamasına rahim yırtılmam olmuştu. Doktorum yarım saat özenli bir şekilde dikiş yaptı. Ve ertesi gün 16.30 da taburcu oldum. Sürecin başından veri mehmet hoca takibimi yapmıştı ve doğum anının sonuna kadar çok ilgili ve merhametliydi. Ne olursa olsun her şey kısa sürede oldu bitti. Bebek 2850 gr ve 48 cm doğdu. Kafası da az büyüktü ancak farkedilecek kadar değildi. Umarım okuyanlara az çok fikir vermiştir.