aysgl45 38 + 2 de sancıların olmasıyla hastaneye yatışım oldu tamamen normal doğum gözüyle bakıyordum sezeryan istemiyordum ilk 12 saat sancılarımı düzenli olmasına rağmen açılmam olmadı iki santim de kaldı suni sancı aldım rahim olgunlaştırıcı aldım fakat iki santim imde kalmaya devam ettim doktorum artık bebeğin normal şartlarda gelmeyeceğini çünkü 22 saat süren suni sancıların sonucunda açılmanın beklenmesini ve doğumun başlanması gerektiğini söyledi bebeğim strese girdiği için sezaryen alındım belden uyuşturma boyum kısa olduğu için ve hamilelikte 22 kg aldığım için olmadı ve genel anesteziye yattım bunların hepsi özel hastanede bu arada devlette değil ameliyatım toplam 35 dakika sürmüş bebek ilk 10 dakikada çıkmış ben de geri kalanında çıkmışım ilk ameliyattan kalkmak Spinal gibi olmadığı için zorlayıcı ama ağrı eşeğin yüksekse bu kaldırılmayacak bir şey değil şimdi iki süreci de yaşamış biri olarak normal doğumun psikolojisi de geride bıraktıkları da sezeryandan daha travmatik şu anda 12 haftalık hamileyim ve ikinci sezeryana olacağım ve içim çok rahat o yüzden çevre çevredeki insanların seni korkutmasına lütfen izin verme🤍✨ umarım sağlıkla kucağına alırsın bebişini👶🏻