Detaylı ultrasona 23. Haftada girmiştim devlet hastanesinde benim bebeğimde ikisi de 9 civarı çıkmıştı sınırdaydı takip gerekir dediler. Ben 24. Haftada farklı bir doktora gittim detaylıya ikinci görüş almak için özel kliniği olan bir profesöre o bana dedi ki bebeğin gelişim dönemlerinde bu sıvılar dolaşım kaynaklı bu şekilde görülebilir önemli olan 10 mm altında olması ben bir sıkıntı görmedim dedi. 2 aya yakın perinatoloji takibi yapıldı devlet hastanesinde ventriküller hep sınırın altındaydı 7-8 mm arası değişti hep. En son kendi takipli olduğum kadın doğum doktorum artık gitme dedi önemli olan sınırın altında olması zaten bu saatten sonra da değişeceğini düşünmüyorum dedi. Şu an 36+2 haftadayız hep aynı ilerledi. Bana da devlet hastanesindeki doktorum amniyosentez önermişti. Özeldeki ilk doktorumda fetal dna. Bize ikisi de mantıklı gelmedi fetal dna zaten bir tarama testi yüzde yüz tanı testi değil malesef. Amniyosentezde de bebeği kaybetme riskini göze alamadık düşük ihtimal olsa da. İkinci detaylı ultrasonu yapan doktorda sorun görmediğini söyleyince akışa bıraktık. Perinatolojiyede gitmedim sonradan özel hastanede ki doktorum takip ediyor zaten diye. Ama çok zordu o günler bilinmezlik ihtimaller vs devlet hastanesinde çok stres olmuştum ama sonrasında ki doktorlarım hep net ve açıklayıcıydı o yüzden bebeğimin fiziksel özelliği bu gibi bakıyoruz duruma. Uzun uzun da yazdım ama inşallah yardımcı olur🙏