Daha önce size yazdım mı hatırlamıyorum postunu açmışım ama yazmak istedim. Ben doğuma gittiğim zaman 25.haftada suyu gelen birinin yatışını yapmışlardı perinata aynı anda yan sedyeye almışlardı. Daha önce 19.haftalık bir kaybı olduğunu anlattı doktora ve doktor nasıl bunda serklaj yapmazlar diye aşırı sinirlenmişti. Başka bir uzmana neden danışmadınız şimdi biz bebeği tutmak için neler yapsak da serklaj kadar etkli olmayacak şimdi de yapamayacağız demişti hem üzülerek hem sinirlenerek. Kadın da ben doktoruma güvendiğim için başka hiç bir yere gitmedim dedi halbu ki ilk gebeliğinde de rahim ağzı kısalması yaşıyormuş hep ama doktor ilaçla durdururuz süreç uzar düzelir demiş hep, çok pişmandı sonrasında şikayetçi olacağını söyledi çünkü serklajın ne demek olduğunu orada öğrendi 🥲
Doktorunuzla yine ilerleyin tabi ama mutlaka ayrıca perinatoloji takibinde olun hangi şehirdesiniz imkânlarınız neler bilmiyorum ama eski dosyalarınızla perinatolojiye gidin gebe kaldıktan sonra 💚 kendiniz ve bebeğiniz için 🌼