Hepinize tekrardan merhabalar. Buraya 2. Pozitif doğum hikayemi yazmak nasip oldu.😍 Yazayım yazayım dedim fırsat olmadı. 38 günlük olduk bile.💕 İkinci gebeliğim ve hiç bir belirtim yoktu. Kızım gelmek bilmiyordu. 16 temmuz günü akşam bir saat kadar eşim ve kızımla yürüyüş yaptık. Gece de 23.30 gibi mutfağımı su bastı. Eşimle onu temizledik. Biraz fazla eğil otur kalk yaptım. Sonra duş aldım yattım. Belimde son hafif hafif ağrı vardı ama hep oluyor diye pek önemsemedim. Garip bir his vardı ama uyuyamadım da. 1.30 gibi lavaboya gittim. Nişan gelmişti. Sonrasında da 2.30 gibi su gelmeye başladı. Su gelmeye başladıktan kısa bir süre sonra sancılarım başladı. İlk doğumuma göre sancılar daha şiddetli başlayınca ilk baştan böyleyse dedim biraz zor olacak heralde . Bu arada dayanılmayacak kadar değildi. Ama ilk doğumumda nişan ve su gelmediği için hafif başlamıştı. İkincide şiddeti de daha fazla başlayınca farklı geldi ama panikte yapmadım. Çok fazla değil sızıntı şeklinde su geldiği için sabaha kadar süreci evde geçirebileceğimi düşündüm. Eşime de söyledim. Sonra suya Girdim belime su tuttum. Bu arada sancılarım baştan beri 5-6 dakikada bir falan geliyor. Çıktıktan sonra sanciların şiddeti biraz arttı ama hala 5-6 dakikada 1. Sonra tekrar rahatlamak için banyoya girdim ve belime su tuttum. Çıktığımdan sancılarım bir anda 1-2 dakikada 1 geliyordu ve şiddetlenmişti. Hemen eşime söyledim. Evde 4,5 yaşındaki kızım vardı ve onu uyandırıp kayınvalideme bırakmamız çok ağlamasına sebep olacaktı. Ona hemen annesini alıp gelmesini söyledim. Sonra da hastaneye gidecektik. Ama onlar gelmeden de eğer duramayacak duruma gelirsem ambulansı arayacağımı söyledim. 5 gibi Eşim evden çıktıktan sonra ıkınma hissi gelmeye başladı. Ikınmamak için çok çabaladım. Eşşmşn gelmesi15 dk kadar sürdü. Ben ambulansı aradım o sırada eşim de geldi. Aramasaydın yetişirdik daha dedi. Ne olur ne olmaz dedim. Ben ambulansla o arabayla hastaneye gittik. Ve Hastaneye gittiğimde tam açıklığım vardı. Hemen doğumhaneye çıkarıldım. Maksimum 5 dakika sonra 39+6 da 17 temmuz 05.46 da ikinci çiçeğimi kucağıma aldım. 3400 gr doğdu. Ve eşim Ben doğum yaptıktan sonra hastaneye gelmiş🥲Yollar kapalıymış. Eğer ambulansı aramasaydım arabada doğurabilirmişim 😅 ilk doğumumda çok çabalamama ve kesisiz olacağına inanmama rağmen hiçbir şekilde beklemeden denenmeden epizyotomi yapılmıştı. Ve dikişimde açılma olmuştu. Psikolojik olarak çok zordu. İkinci gebeliğimde çok dua ettim. Doğumumda bana destek olan Ebe Hanım’dan Allah binlerce kez razı olsun ki doğum anında bebeğim çıkarken Zeytinyağı ile masajlarla birlikte destek oldu ve sadece ufak bir sıyrığım ve onun dikişi oldu. Yaklaşık 3,5 saat içerisinde çok hızlı bir doğum oldu. Rabbim bekleyen herkese kolaylıkla sağlıcakla evlatlarına kavuşabilmeyi nasip etsin 🥰💐