Alışverişinizde belki yardımcı olur ve doğum sonrası forumdaki kadın iyi ki bunları söylemiş dersiniz umarım🥹
Alışverişimde iyi ki dediğim ve keşke dediklerimi anlatacağım. Bazen mantık hesap dışı kalıyor maalesef.
-Juno yatak: En büyük iyikim. Bir çok yerde almayın vsvs gerek yok reflü yatağı alın ebebekten falan deniyor. Ama benim oğlum aşırı sevdi. Çok verimli uykusu bu yatakta. Odadan odaya götürüyorum ve çok rahat olduğu tüm hareketlerinden belli oluyor. Gerçekten iyi ki almışım.
-Babynest: yani bilmiyorum pek gerekli mi ama kullandım dün gece. Eğer bebeğinizin anne yanı yatağı varsa çok da gerekli değil bence
-Meme pedleri: keşke daha büyük olsalar ama iyi ki gerçekten.
-Organizer çanta: eşim gerek yok demişti ben de sırf görselliği için aldım ucuz da bir şey zaten. Ama elim ayağım oldu resmen.
-Müslin örtüler: ¾ tane alın derim.
-Kıyafetler: yenidoğan kıyafetlerinden uzun kollu zıbınlardan alın. Onları giydirip altını giydirmiyorum. Bacaklarına müslin örtü örtüyorum mis gibi uyuyor.
-Molfix izotonik sulu ıslak mendiller: Yani pamuk almıştım bebeğimin altını pamukla silerim vs diyerek. Ama desteksiz büyüttüğüm için bebeğimi koştur koştur hazırlayamıyorum pamukları. O nedenle bu mendiller çok hoşuma gitti kokusuz ve öyle içinden köpük çıkan sabunlu değiller.
-Philips avent yenidoğan emzikleri: Gerçekten kurtarıcı. Uzun süre vermiyorum emzirmeden önce mıkırdandığında veriyorum bir de uykuya geçtiğinde.
Keşkelerim ise;
-Eller serbest göğüs pompası ve süt saklama poşetleri: Ahhh keşke alsaydım. Hem mememin ucu olmadığı için hem de sütümü sağabilmek için. Hemen alelacele eşim manuel almış. Bi deneyeceğim. Ama alın ve aldırın mutlaka lazım eder.
-Beyaz gürültü pışpışlı: Pahalı bulduğum için almamıştım. Ancak bence gerekli sürekli telefonla açamazsınız. Sadece deneyeceğim beyaz gürültüsüz uykuya alışmasını ama ihtiyaç duyarsam alacağım ama keşke alsaymışım. Zararı olmazmış.
-tırnak törpüsü: yani çok keşke diyemem ama uygun bir şey zaten alın bence. Ben makas aldım aşırı korkuyorum kesmeye
Şimdilik böyle umarım işinize yarar