Yaşadığımız ilde musluk suyu içilmediğinden biz sürekli eve 1.5 lt su alıyoruz, maden suyu da aynı şekilde azımsanmayacak kadar çok tüketiriz. DOA uygulaması başladıktan sonra durduk yere zam yedi ürünler sırf bu depozito muhabbeti yüzünden ve hafiften sinir oldum tabi; iyi bir iş yapılacak ama illaki birileri zarar görecek gibisinden çünkü gelen zam depozito parasından daha fazla, insanların aptal yerine konulmasını hazmedemiyorum ben genel olarak. Her neyse…
Şimdi o şişeleri atmaya elim varmıyor, israf gibi geliyor daha doğrusu para edecek bir ürünü ezip büzüp çöpe atmak bencilce geliyor çünkü ayda 500 - 1.000 TL falan edebilir; bir yandan israf ettiğimiz her şeyden böyle minik minik toplayıp altın alıp yıllar sonra önemsemediğimiz tutarların aslında ne kadar fazla ederi olduğunu görmek istiyorum, bir yandan da hiçbir şey yapılmazsa bile her ay o para bir kampanyaya bağışlanır diyorum sonra da üç kuruşun peşine mi düşüyorum zaten doğru düzgün iade noktası yok, ev çöp ev olacak diyorum. Böyle garip bir ikilem içinde kaldım nedense. Henüz toplumsal bilinç oturmadığından galiba o büyük büyük poşetleri evden çıkarmaya da utanıyorum gibi. Tertemiz poşetlere nizami bir şekilde dizmişim şişeleri duruyorlar öylece. Bilemedim ne yapsam, şaştım kaldım bana dert oldu bu konu durduk yere şimdi. 🫣
Sizler bu uygulamayı aktif bir şekilde kullanıyor musunuz?