mervealibakan 13 yıldır günde bir paketten fazla sigara içiyordum. Hamile olduğumu 5 haftalıkken öğrendim sürpriz bi gebelikti sigarayı bırakmaya hazır değildim. Ama bırakmam gerektiğini biliyordum çünkü artık içerken beni mutlu etmiyordu içmediğimde de mutsuzdum. Sigara bırakma polikliniğine gittim ilaç veremeyiz hamilesin dedi ama sende bırakacak gücü görüyorum dedi o söz bana motivasyon verdi. Bi tanıdığın bebeğinin akciğerinden biri doğuştan sönük doğmuş doktor direk anne sigara içtiği için demiş bunu da duyunca ben artık sigarayı kesin bırakmam lazım dedim içince aşırı mutsuz hissediyordum. Kesin kararımı verdim oturup Allen Carr videosunu izledim Youtube dan son sigaramı söndürdüm ve ne olursa olsun içmeyeceğim kolay olmayacak ama içmekten daha kötü sonuçları olamaz ve ne olursa olsun geçecek mutsuzluğum dedim. Bir ay zorlandım sigara içtiğim her farklı anda ve mekanda aklıma geldi çay kahve içmek bile keyif vermedi ama güzel olan şey o suçluluk duygusu yoktu artık kurtulacaktım yavaş yavaş, bir aydan sonra aklıma gelmemeye başladı eşim içtikçe çok tiksindim 16 şubatta son sigaramı içmiştim 6 ay oldu bi tane bile içmedim ve artık hiç aklıma gelmiyor gelince de çok mutlu oluyorum kurtulduğuma, eşim de bir ay önce bıraktı çok şükür. İnan isteyince oluyor ve ben çok sevdiğim halde bıraktım kendine güven çocuğunun sağlığını düşün gün belirle ve o gün bırak bi süre ataklara dayan sonrasında çok rahat edeceksin.