Merhaba arkadaşlar . Neredeyse 8 aydır burada birlikteydik . Her birimiz endişelerimizi , sevinçlerimizi birbirimizle paylaştık . Benim hamilelik serüvenim 20 Ağustos 03:34 ve 03:35 te sona erdi 🐣🐣 size biraz süreçten bahsedeyim . 19 ağustosta öğleden sonra çok çok hafif kasığıma ara ara girip sızlama şeklinde çıkan ağrı hissettim . Bir tane de 7 yaşında oğlum olduğu için normal doğum sancısını biliyorum ve doğumun bu şekilde yavaş yavaş başladığını anladım . Akşamüzeri hafif hafif belim ağrımaya başladı doktoruma haber verdim nst ye bağlandım sancım çıktı . Doktorum muayene etti ve 5 cm açıklığım olduğunu söyledi . 1 saat içinde sancı ağrı hissetmeden açıklığım 8 cm oldu . Kızların kafası hep aşağıda olduğu için normal doğum düşünüyordum. Sonra açılmam çok kısa bir sürede 10 cm oldu . Ama doktorum bebeğin kafasına ulaşamadığını söyledi el açılmaya bakarken . Hemen ultrasonla baktık kafasını kanala sokacağına yüzünü havaya dönmüş 🙈 sonra sezeryana alındım ve 03:34 , 03:35 te iki minik mucizemi kucağıma aldım 🙏 biri 2670 kg biri 2540 kg doğdu . Küveze girmediler . Yalnız hem normal doğum hem sezeryan doğum yapmış biri olarak şunu söyleyebilirim size sakın normal doğumdan korkmayın 1 tane sezeryan olacağıma 10 tane normal doğururum o kadar net yani . Sezeryan ağrısı hiçbirşeye benzemiyormuş ne yürütüyor ne güldürüyor 😂 daha ikinci gün olduğu için ve yaram taze olduğu için de böyle düşünüyor olabilirim ama umarım biran önce geçer 😂 hepsi bir yana doğumun her türlüsü zor kızlar onu geçtim de sağlıkla kavuşup eve bebeklerinle dönmek gibisi yok . Allah isteyen tüm annelere anne adaylarına yaşatsın . Tek yumurta ikiz anneleri tek yumurta bebek risklerini bilirler . İkizler arasında en riskli sayılan gruptur . Bir yerlerde hala endişe içinde hamilelik geçiren ikiz anneleri varsa size umut olsun benim sürecim , şifa olsun 🙏 çünkü o risklerin hiçbirini yaşamadan 36+2 ye gelip doğurdum .