Evet arkadaşlar burada hep pozitif doğum hikayelerini okudum ve pozitif olması için çok dua ettim😄 biraz detaylı anlatacagım benim gibi ilk olupta ben doğurduğumu nasıl anlarım diyenler için 😄
Müthiş pozitif değil bana göre ama negatif hiç değil. 14 ağustosta su geldiğini zannetiğim için doktora gittim. Fakat akıntı oldugunu söylediler turnusol kağıdı koydular ve emin olmak için ördeklede baktılar. Su gelişi yok dediler ve eve döndüm. 15 ağustosta sabaha karşı hafif regl ağrısı ve açık pembemsi kan vardı. Dedim herhalde ördekle baktılar kılcal damarı zedelediler. Doktorumda bebek hareketleri iyiyse sorun yok dinlen 17 ağustos pazartesi gel hemen kontrol edelim dedi. Sonunda 16 ağustosta yine regl gibi bi ağrı sabah lavaboya bi gittim su geliyo ama öyle böyle değil her yürümemde bi şeyler akıyor hemen hastaneye ulaştık ve 2 cm açıklık ve su gelişi var ( meğerse dünkü kan aslında nişanmış ) nstde iki kere bebegimin kalp atışları sabitti sancıya tepki vermedi 11de gittik ve sezeryana dönme ihtimali yüzünden bir şey yedirmediler. Aç olduğumu sabah uyanır uyanmaz geldiğim için bebek hareketlerinde tepki olmamış olabilir dedim şekerli su serumunu taktılar ve bebeğim nstnin son kısmında bi hareketlilik gösterdi. Bebeğe son bi şans daha verelim dediler. Ve tepkileri artmaya başladı. Nöbetçi doktor ultrasonda baktı bebeğin suyu çok az suni sancıda verelim dedi kabul ettim. 12 bucukta 3 cm 15-16:00 gibi 5 cm açıldım buraya kadar çok güzel hissetmedim öyle aman aman sancı. Saat 17:15/30 gibi 7 cmde çok zorlanmaya başladım. Belimden yukarıya inanılmaz sancı vuruyor ve nefesimi kesiyodu ama bu sürede hiç durmamak çok önemli pilates topunda zıplamaya devam ettim ördek yürüyüşü yaptım yatarken çok çok zor sancıyı karşılamak. En son eşime koş bebeğin kafasını hissediyorum dedim. Ebe daha yeni gitti 10-15 dk oldu hemen olmaz sana öyle geliyodur dedi hayırr dedim hissediyorum koşun dedim zar zır ikna oldular ebe bi geldi tam açıklık dedi hemen dogumhaneyi hazırladılar. Çatal çıktım sancım kesildi doktor diyor ıkınman aşağıda popoda hissedeceksin öyle yap diyor dedim sancım yok ki doktor hemen yere çarşaf ve pilates topu attı sancım geldi ebe arkadan kontrol ediyor hadi bebeği it falan en son saçına dokunuyorum hadi çatala çıkalım 2 ıkınmada bitir dedi. Çıktık, derin nefes aldım kontrollü biçimde yavaş yavaş son nefese kadar ıkındım2 kez ve bebeğim çıktı ama asıl rahatlama plesanta çıkınca oluyor. Kısaca 7-10cm arası yani 1 saat güzel sancı çektim. Zorlandım. Şansım hızlı açıldım ki ben 37+5de doğurdum erken gelmemesi için ne yürüdüm ne hurma,ananas,adaçayı ne evde ördek yürüyüşü hiçbişi yapmadım. Kesinlikle yapı meselesi sadece otururken evde kegel egzersizi yaptım o kadar ve tabi bol bol dua, meryem ve yusuf suresi dinledim gebelikten beri. Doğum yapalı 6 gün oluyor müthiş bir hismiş, Rabbim isteyen herkese nasip etsin.