kumku Merhabalar Ben Ms hastasıyım gebeliğe uygun bir ms tedavisi alıyorum şu an Tetanoz aşılarının atak arttırabileceğini söylüyorlar henüz doktorumla görüşmedim fakat Ms hastası olup böyle bir şey yaşayan oldu mu aranızda
Tortilla kumku canm ılk gebelıgımde tetanoz sonrası atak gecırdım bence yaptırma. Ben suan yıne hamıleym ve olmadım. Doktorlar bısey olmaz dıyor ama hep korkuyla oldım ve basıma geldı
_mom24 MS değilim canım hemşireyim tetanoz aşısının kontrendike olduğu yani yapılamayan gebeler var riskli gebelikler yani metabolik& kronik immün hastalığı olanlar bu gruba giriyor benim de kolestazım var doktorum istemedi.Lupus MS vs önerilmiyor
hesraa _mom24 preeklampsi geçirmiş olanlarda tetanoz aşısı risk teşkil ediyor mu. Bana Bi doktorum sakın yaptırma tetikler dedi diğeri güldü çok saçma dedi. Bi bilginiz var mı
_mom24 hesraa preeklampsi bilmiyorum duymadım hiç canım metabolik hastalıklarla etkileşime giriyor aşı preeklampsi metabolik değil tansiyonla seyreden bir hastalık
hesraa Tortilla benim de takipli olduğum iki dr var. Biri 45 yıldır doktor epey tecrübeli ve bilgili. O yaptırma zaten preeklampsi geçmişin var tetikler dedi. Diğer dr ne alakası varmış falan dedi. Ama içimden yaptırmak gelmiyor yaptırmıycam heralde.
Tortilla hesraa içinizden gelmıyorsa yaptırmayın benımde gelmemıstı cok kotu oldum kortızonda almadım bacaklarımda az bı uyusuklık kaldı o atagımdan. Oyle agır atakda gecırmemıstım hıc o gunekadar