Ben de herkes gibi hikayemi paylaşmak isterim 🥹 40. Haftaya girdikten itibaren nişanım gelmeye başlamıştı. Nstlerde sancı çıkmıyordu. 41 hafta gibi doğumu başlatacağını söylemişti doktorum ve ben suni sancıya mahkum olduğumu düşünmeye başlamıştım. Doğumdan iki gün önce değişik sancılar başladı. Sayaçla saymaya başladım ama çok düzensiz geliyorlardı. Acaba gaz sancısı mı yoksa enfeksiyon ağrısı mı diye düşünüyordum. Doğumdan önceki gece ise yerimde duramadığım sancılar girmeye başladı. Uyanıp ağlatacak gibi yoğun sancılar çekiyordum bir yandan da sayıyordum ama hala düzensizdi o yüzden hastaneye gitmedim. Beş dkya düşmesini bekliyordum. Sabah uyandım sancılar hafiflemişti 20 dkya falan çıktı aralıklar. 3 günde bir olan rutin nst kontrolüm vardı acile gittim. Sancılar hiç çıkmıyordu nstde. Sonra beni nstden çektikleri gibi sancılarım başladı. Normalde ultrasona bakıp yollayacaklardı ama sancım olduğunu görünce alttan bakalım dediler. İlk muayne eden kişi elini soktuğu gibi dehşet ve heyecan içinde diğer ebeyi çağırdı. O da kontrol ettikten sonra sekiz cm dokuz cm diye konuşmaya başladılar tabi ben şok. Acil doğuma alıyoruz falan diyorlar ben inanamıyorum hayal gibi dediğimde de daha ne istiyorsun zor kısmını atlatmışsın en sevdiğimiz diye harbi harbi şık şık oynadılar 🤣 doğuma alındım boyum 150 olduğu için belki zor olabilir dediler. Çatı muayenesi yaptılar üstü biraz basık ama yine de bir bakalım dediler. Suyumu patlattılar biraz sonra sancılar iyice top noktadan başladı. Masada ıkınmakta çok zorlandım destek için eşimi de aldılar yanıma. Sonra hadi in ayakta ıkın dediler bşraz öyle ıkındım sonra secde pozisyonunda ıkındırttılar. En sonu masaya tekrar aldılar ve kafası az sonra göründü .iki buçuk saat civarı sürdü doğumum ama çoğu dikilmekle geçti epizyo açıldı çünkü. Doğum anı acılı ve çok değişik bir atmosferde gerçekleşiyor. Ama sonu gerçekten çok tatlı 🥹 bu arada şehir hastanesinde doğurdum beni masaya bağlı bırakmamaları, eşimi almaları falan çok büyük şanstı ve beni bayağı motive etti. Sosyal medyada masaya bağlıyolar diye negatif basan insanlara bu şekilde de olduğunu görmek iyi gelir diye düşündüm. Herkese sağlıklı ve su gibi bir doğum dilerim🌸