Birrrcan 3 gundur her sabah 9da doktorum açıklık kontrol ediyordu. Alttan bitkisel fitil verdi kullanıyordum sancılarım düzensiz ama açılma ilerlemiyordu. Fitilin de etkisi sancılar kuvvetlendi. Bugün 3. Gündü. Sabah muayene oldum 2.5 cm dedi yavaş ilerliyordu.
Eve döndüm ağrı geldikçe hep ılık suyun altında oturdum karnıma masaj yaptım. İçeri geçtim uzandım ve karnımda bir balok patladı sanki.
Suyum geldi. Bebeğim kakasını yapmıştı. Yeşil renkten anladım. Eşim de doktor ben de genetikçiyim. Hemen doktoru aradik hastaneye geç dedi. Hiç nst bakmıyordu doktorum benim. Hep dikislerim ssvdhe uygun olup olmadığını takip etti. Bir de bebeğin kilosu doğuma uygun mu nasıl ıkınırım diye destekledi.
Son ölçümde sabah 3600 kilo idi biraz zorlanirsin ikinirken minyonsun dedi ama hallederiz dedi. Sonra hastaneye yattığımda suyum da azaldığı için acilmalar hızlandı 4 oldu 6 oldu en son 7 oldu..
Ben tabi ağrıdan duramadim son aşamada ve epidural istedim ama doktorum hep bana masaj yaptı konuştu sohbet etti 8 cmdr dogumhaneye aldı. Biraz perine masajı biraz ıkınma egzersizi ile doğurdum. İçte 2 estetik dikiş. Dışta 5 dikiş var. Çünkü oğlum 3950 doğdu iri bebekmis. Ama o an öyle rajatladim ki anlatamam.
Sezaryen ağrılarından bin kat daha iyiydi ve hemen emzirdim tentene temas yaptım. Plasentayi aldım. Rahatlıkla yürüdüm.
Herkese böyle kolay doğum nasib olsun. Dogumunuza sahip çıkın ve deneyin 🌸