mrvbskerll benim Perinatalog a gönderilme sebebim eşimle bende kan uyuşmazlığı vardı ve bana 28. Haftada kan uyuşmazlığı iğnesi yapmadan önce emin olmak için kan testi yaptılar ve orda indirect coombs denen bir değer var bu değerin negatif çıkması gerekiyordu ki bana iğne yapılsın ama değer pozitif çıktı bende. Bu da şey demekmiş. Benim vücudum kan uyuşmazlığı kaynaklı benim kanım uyuşmazlığı farkedip kendi kendine antikor üretmeye başlamış hocamın dediğine göre kanım duyarlanmış. Bu kötü bir şey değil ama antikor un miktarı önemli dedi bazen bu antikor daha da çoğalıp bebeklere zarar verecek duruma gelebiliyormuş Allah korusun yani kontrol altına almak için beni düzenli takibe soktu doktorum 28. Haftadan itibaren sırf bu yüzden her Salı Perinatalog doktoruna gidiyorum arada bi iki hafta sarkıttığım oldu hep iyi iyi deyince bazen üşendim gitmedim. Her neyse Perinatalog doktoru sadece ultrasonla bebeklerimin beyin kan akınlarına bakıyor yani MCA takibi diyorlar onlar tıp dilinde hep iyi dedi şimdiye kadar elhamdülillah inşallah da böyle gider. Onun dışında kendi kadın bayan doktoruma ben 24. Haftamda yken ilk kez bana dediki içeri yat ve düz uzan dedi iç çamaşırı da çıkar alttan muayene edicem dedi. Ben de çıkardım ama hocaya sordum hocam benim ilk oğlum sezeryan dı bu da ikiz 3 sene oldu arası sezeryan ken oğlumda alttan muayene yoktu deyince doktorum dediki artık 24. Haftadan itibaren alttan muayene zorunlu yaptılar devlette dedi sen de ikiz gebe olduğun için risk oluyor dedi. Ultrasonla servikal uzunluk tam doğru ölçüm olmadığı için mecburi böyle yapıyoruz artık dedi. İyiki de etmiş alttan 27 mm çıktı benim ve ikizler için fena değil ama risk yine de dedi harika bi uzunluk da değil sınıra yakın ama alttan açıklık yok dedi Allahtan progestan yazıcam günde iki kere doğuma kadar hiç bırakma dedi düzenli kullanıyorum işte bu haftaya kadar geldik Allahın izniyle :) Bursa şehir hastanesi takipliyim ben devlet hastanesi yani canım