Öncelikle kimseyi korkutmak istemiyorum. Herkesin acı eşiği farklıdır ve psikolojik anlamda o anda nasıl olduğunuzla da değişir.
38+3’de 3.475 kg 51 cm bir erkek bebişim oldu. Ve süreci tamamladım. Şu an bebeğim koynumda yatıyor ve ben hala ağlıyorum…
Saat 7 gibi yatışım yapıldı, normalde 10’da olacakken doğumum saat 11:15’de alındım. 30 haftalık bir anneye acil müdahale edildiği için.
Bu 1 buçuk saatlik bekleme sürecinde üzüntü, panik, mutsuzluk her şey vardı üstümde.
Çünkü annem inat gidip kaynanamı erkenden hastaneye eşim çağırdığı için annem “doğur öyle gelirim” dedi bana. Yani kahroldum. Psikolojikman çöktüm.
Beni doğuma götürdüler. Odadaki hemşireler, ebeler hepsi çok tatlıydı. Spinal anestezim yapıldı.
İğne canımı hiç yakmadı sadece enjekte edilen ilaç bir garip hissettirdi.
Bacaklarımın hissi gidince ve kollarım iki yana bağlanınca ben panik atak geçirdim, kusmak istediğimi söyledim. O sırada eşimi aldılar doğuma. Ben panik atak geçirirken bebeğimin ağlama sesini duydum.
Ne bir çekiştirme hissettim, ne kesildiğimi. Çok hızlı oldu her şey.
Bebeğimi gördüm ama o esna ruya gibiydi hayalde gibi kesit kesit hatırlıyorum.
Ağlamaktan annemi düşünmekten bebeğimi düşünmekten resmen hormonal düşüsüm de eklenince hoş geldin lohusa depresyonu…
Neyse miyomlarım varmış. Doktor ameliyat edelim mi dedi miyomları bir daha olmak zorunda kalmazsın. Eşimden de benden de onay aldı, işte ameliyatım bu şekilde 45 dk daha uzadı, işte o sırada çekiştirmeler itmeler hissettim. Hiç rahatsız edici değildi, fakat paniğim devam ettiği için Sedasyon verdiler ve biraz uyumuşum.
Geri kalanı ise… yukarıya çıkarıldım. Ben ameliyattayken aileler birbirine girmiş güvenlik araya girmiş. Herkes ayrı bir yerde. Eşim annen bir daha gelmeyecek dedi. Annemin alt katında yaşıyorduk bebeğin her şeyi orada hazırken eşim ayak basmayacağız diyor ve kaynanama götürecek beni. 2 gündür ağlıyorum.
Ağrım devam ediyor. Ayağa kalkmakta ilk zorlanmadım ama 2. Kalkış çok zordu. Bebeğim gazlı bir bebek maalesef.
Sütüm yetmiyor henüz ve meme ucum küçük kauçuk meme ucu aldım. Yetmiyor mama takviyesi yapıyorlar.
Yani ameliyattan çok olan biten her şey bu süreci bana zehir etti.