Canım yengem de ilk çocuğu doğduğunda sütüm var diyordu normal doğum yaptı eve geldi çocuk hep uyuyor tabi bizim de ilk bebiş deneyimimiz, emzirmek istiyor bebek bir dk emiyor sonra uyuyordu. Akşama kadar bebek uyanmamıştı hiç. O zaman anneme diyince bu çocuk uyanmıyor bir tuhaflık var diye uyusun işte ne güzel niye terslik arıyorsun diyordu. Sonra ben oturdum araştırdım internetten şeker düşmesi vs. Diye diye. Yengeminde sütü varmış sıkınca bir iki damla geliyordu ama devamı gelmiyordu, hemen sağa sola soruşturup gece pompa bulduk inanki 30 dk sağdık süt ancak o zaman çıkmaya başladı. Yengemin 3 doğumu oldu her doğumunda aynısını yaşadı. Sütü var ancak çok yağlı olduğu için kanallar tıkalı oluyor ve akmıyor. İlkinde mastit olmak üzereymiş kadın yani memesinin her yeri beze beze olmuştu. Havluyu ütüleyip göğsüne sıcak sıcak koyarak masajlar yaparak sütü getirdik üç dogumdada. Sütün olabilir ama başka problemler olabilir. Bebek tutmuyorsa koltuk altı emzirme vs bir sürü değişik pozisyon var onlara bakabilirsin gerekirse duşta emzirebilirsin. Benim kızım 34 haftalık doğdu emme refleksi yoktu ve emzirmem yasaktı. 40 gün emzirmedim sürekli sağım yaptım o kadar zor ki sağım yapmak. Anneler bir süre sonra pes ediyor mamaya devam ediyor. 2 sene emzirdim ama biberondan memeyi kabul ettirmekte çok zor. Silikon uç ile emmişti 4 ay,sonra normal memeye döndü. Silikon uç alabilirsin mesela ama pes etme biraz uğraşın