temmuzonbir 50 miligramlık testte aldığınız şeker miktarı günlük şeker alımından çok daha az, özellikle glikozla yapılmasının sebebi standart bir değer görebilmek için yani içinde ekstra yağ, karbonhidrat vs olması kan şekerinin yükselme hızını vs etkiliyor o yüzden de özel içecekler veriliyor. Ben ilk yaptırdığımda 100miligram yaptırmıştım ve o zaman bekardım 100lük test 3 saat falan sürüyor mahvolmuştum o gerçekten zordu bir de içeceği hastanede vermişlerdi sıcaktı midemi çok bulandırmıştı içerken bile zorlanmıştım, ilk gebeliğimde de kötü olursam diye korkup yaptırmamıştım şimdi ikinci gebeliğim ve gebelik şekerinden şüpheleniyorduk o yüzden 50lik yaptırdım eczaneden glikozu kendim alıp buzdolabında muhafaza ettim soğuk olunca hiç zorlanmadan içtim, 1 saat sonra kan alınıyor bitiyor zaten son dakikalar biraz kötü oldum genelde de öyle oluyormuş kan alma alanından uzaklaşmayın kötü olursunuz demişlerdi bir de yanınızda mutlaka biri olsun bir de yanınıza çubuk kraker, simit vs alırsanız testten sonra yersiniz midenizi bastırır