beyza_arici Öncesinde bana hep kötü hikâyeler anlatıldığı için sabaha kadar uyuyamadım korkudan desem yeridir. Son gün kendi sancım gelsin diye sıcakta pazara kadar yürümüşlüğüm bile oldu 🙈 Baktım ne gelen var ne giden el mahkum deyip sabah yatış yaptım 😅 öncesinde bana çatı muayenesi yapılmıştı açılmama vs bakılmıştı. O sabah tekrar muayene oldum 1 buçuk cm açıklık görünüyordu. Suni bağlandı zaten yavaş yavaş veriyorlar sancıyı ilk etapta çok anlamadım. Sonra şiddeti arttı tabi o anlarda olabildiğince hareket etmeye çalıştım, yatarken de sancı dayanılmayacak gibi değildi ama rahatsız ediciydi. Sıcak suya vs girdim açılma 3 cm olmuştu. Ebe kontrol ederken bir şeyden şüphelendi sanırım suyunu patlatıcam rengi normal mi bakmam lazım dedi (çocuk içeride kakasını yapmış mı yapmamış mı diye kontrol etti sanırım) sonra rengi normal çıktı. Sancı geldikçe evdeki egzersizleri yapmaya devam ettim, nefesimi boş yere harcamamaya çalıştım, kontrollü ilerlemeye çalıştım. 5-6 cm aralığında sağlam vurmaya başladı ama aralarda nefes alacak boşluklar oluyor onları değerlendirdim. Buradan sonra epidural takıldı, sancı tamamen gitti diyebilirim. Yalnızca aşağıya vuran bi baskı kaldı. Kısa süre sonra doktorum muayeneye geldi ve 9 cm dedi. Bir iki kez ıkın doğumhaneye gecicez dedi sonra dogumhaneye gittik 19 geçe içeri girdim 32 geçe kızım kucağımdaydı 🥹 ıkınma kısmında tamamen ekibi dinlemek gerekiyor o kısım gerçekten kolay değil ama bebek çıktıktan sonra gerçekten tüy gibi oluyorsun. 🌸